Årets bluespriser gik til…

Fredag den 27. september i Huset-KBH, blev der ved et særskilt arrangement under Copenhagen Bluesfestival, uddelt priserne for ”Årets Danske Bluesudgivelse” og “Årets Danske Bluesnavn 2013”. Aftenens vinder blev Thorbjørn Risager for udgivelsen ”Dust & Scratches” (Cope Records). Samtidig blev prisen “Årets Blues Navn” uddelt til guitarristen Ronni Busack-Boysen. Boysen modtog bl.a prisen for sit betydelige virke på den danske og internationale bluesscene og for sit modne, veldefinerede og virtuose guitarspil.

Glade Prismodtagere.
Glæden hos Thorbjørn Risager over at have vundet prisen var ikke til at tage fejl af: “Hele bandet er super glade for den her pris. Gruppen af nominerede var nogle rigtig gode navne, så det betyder rigtig meget, at det var os der fik statuetten med hjem. At vi får den her pris, er for os, og også for hele bluesscenen, jo en officiel anerkendelse af det hårde arbejde vi går og laver. Det giver os da helt sikkert blod på tanden, i forhold til at lave en ny plade og ikke mindst komme ud og spille.”

Også Ronni Busack-Boysen virkede rørt og takkede sine nærmeste musikalske kolleger og konkluderede at cirklen var sluttet ved at spille med Muddy Waters søn, Mud Morganfield.

Bred vifte af dansk blues.
De nominerede og den endelige vinder blev fundet af en uvildig jury, der den sidste halvanden måneds tid har været i det intense lyttehjørne før den endelige afgørelse kunne træffe

Udover Thorbjørn Risager udgjorde feltet af nominerede en bred vifte af, hvad den danske bluesscene har at byde på. De øvrige nominere var: Mike Andersen (Mike Andersen), Mojo Makers (Wait Till the Morning), Kjeld Lauritzen (In the Zone) og Jes Holtsø & Morten Wittrock (Big Easy). Prismodtageren af “Årets Bluesnavn” findes af en jury nedsat af festivalen.

Se billederne fra årets festival her
Læs mere på Copenhagen Blues Festivals hjemmeside.
Diplom 13 Stor