Charlie Tambaur får Silkeborg Kommunes Kulturpris 2021

Charlie Tambaur
Foto: Thomas Olesen

Tekst: Peter Widmer

Torsdag den 10. februar 2022 var en stor dag for bluesforeningen B’Sharp – Silkeborg Rhythm’n Blues Association. Stor var dagen også for den over 25 år gamle bluesforenings formand og booker Charlie Tambaur. Samme fik nemlig overrakt Silkeborg Kommunes Kulturpris 2021.

Kulturprisen blev overrakt til Charlie Tambaur ved en højtidelighed, der fandt sted på B’Sharps primære tilholdssted, spillestedet Rampelys, der ligger på Bindslevs Plads 6, centralt placeret i Silkeborg. Højtideligheden foregik fra klokken 16.30 til 18.30, og alle Silkeborgs kulturaktører var repræsenteret.

Hvem der modtog Kulturprisen, var i øvrigt hemmeligholdt lige til sidste øjeblik. Foruden Kulturprisen blev der også uddelt en iværksætterpris, som gik til Hakkehuset, et tværæstetisk laboratorium for eksperimenterende scenekunst. Begge modtagere fik, ud over blomster, et diplom og et beløb på 5000 kr.

Johan Brødsgaard, udvalgsformand for Kultur, Fritid og Idræt i Silkeborg Kommune, medlem af Økonomi- og Erhvervsudvalget samt 2. viceborgmester, anskueliggjorde noget af det, som blev medvirkende til, at Charlie Tambaur fik Silkeborg Kommunes Kulturpris 2021. Således læste Johan Brødsgaard et lille udpluk af kommentarer op fra de mange, der havde stemt på Charlie Tambaur.

Personificeringen

Indledningsvis forklarede Johan Brødsgaard dog om Kulturprisen, at:

Charlie Tambaur modtager Silkeborg Kommunes Kulturpris 2021 fra Johan Brødsgaard
Foto: Thomas Olesen

”Prisen går til en forening – såvel som en person. Men personen er i høj grad også personificeringen af foreningen her, så de kan nok finde ud af at dele! Der er tale om en modtager på 25 år – vel at mærke foreningen. Og trods denne unge alder, så er det Danmarks ældste og største af sin slags.”

”Med en større årlig koncertrække – primært her på Rampelys og på Kedelhuset – har foreningen sat bluesgenren på det lokale (såvel som nationale) landkort – og givet et markant bidrag til vores lokale musikscene.”

Derefter var det tid til at citere et par af ovennævnte kommentarer, som Johan Brødsgaard indledte med disse ord: ”Om manden i front for foreningen har folk skrevet i deres nomineringer:”

Vedholdende

”At han har fortjent kulturprisen for sit vedholdende arbejde i Danmarks største og ældste bluesklub igennem mere end 25 år.”

Charlie Tambaur
Foto: Frank Nielsen

”Bluesklubben B’Sharp har været et stort og synligt varemærke for bluesmusikken i hele Danmark og helt specielt for Silkeborg.”

En anden skriver, at ”han gør et kæmpe arbejde i bluesklubben, som er medvirkende til, at Silkeborg har et rigt og spændende musikliv. Han har gennem årene rejst kloden rundt for at lytte til bluesmusik, få kontakt til bands, få kontakt til stjernerne og få lavet aftaler om, at de skal komme til Silkeborg og spille.”

”Han er utrættelig (…) og han bør virkelig hædres for et fantastisk godt stykke kulturelt arbejde, som er med til at markere Silkeborg!”

Velfortjent

Johan Brødsgaard, der også overrakte den relevante pris, rundede sin prisoverrækkelsestale af med disse ord:

”Ovenstående udsagn kan jeg nikke genkendende til – og det kunne det (nu tidligere) kulturudvalg også, og derfor er det meget velfortjent, at årets Kulturpris går til lige netop denne modtager.”

”Med ovenstående har jeg jo snævret feltet ind for, hvem den modtager er. Men hvis jeg nu siger, at han har sit ophav i Mönchengladbach, så falder de sidste brikker nok på plads – så giv en stor hånd til ÅRETS KULTURPRIS-MODTAGER, Charlie Tambaur.”

Silkeborg Kommunes Kulturpris 2021

Charlie Tambaur, der både var rørt, glad og stolt, slog over for Bluesnews.dk fast, at: ”Det har været en stor dag, og jeg er stolt og beæret over at have fået tildelt prisen.”

”Der står mange mennesker bag det her, så prisen går også til hele B’ Sharps bagland, det vil sige bestyrelsen og alle de trofaste hjælpere i foreningen.”

Charlie Tambaur oplyser endvidere over for Bluesnews.dk pr. telefon, at han allerede ved, hvad de 5000 kr. skal bruges til:

”De skal bruges til en tur til Mississippi. Desuden vil jeg også gerne besøge nogle andre sydstater. Hvis coronaen tillader det, bliver det formentlig i 2023.”

At bruge sine 5000 kr. på at opleve bluesmusikkens arnested med mere er kun helt naturligt for en inkarneret bluesmand som Charlie Tambaur – modtager af Silkeborg Kommunes Kulturpris 2021.

Tak til Charlie Tambaur for at have stillet diverse materialer til rådighed.