“I was a hobo, I was a hustler”: David “Honeyboy” Edwards 1915 – 2011

Frit oversat fra New York Times artikel

David “Honeyboy” Edwards, der menes at have været det ældste overlevende af de originale Delta bluessangere, døde mandag i sit hjem i Chicago. Han blev 96 år.

“Honeyboy” Edwards karriere spændte over næsten hele bluesmusikkens eksistens periode, fra de tidlige år i Mississippi-deltaet til overgangen til Chicagobluesen i halvtresser og tresserne og til at ende som et internationalt kendt navn i slutningen af hans karriere.

Over otte årtier optrådte “Honeyboy” med stort set alle de største bluesnavne, herunder Charley Patton, Muddy Waters og Howlin’ Wolf. Han var nok bedst kendt, som det sidste levende link til Robert Johnson, bredt hyldet som kongen af Delta Blues.

De to rejste sammen, og optrådte på gadehjørner, picnics og til dansearrangementer i løbet af 1930’erne.”Vi ville gå gennem landet med vores guitarer på vore skuldre, optræde i folks huse, spille lidt musik og så vandre videre,” sagde Hr. Edwards i et interview med blues-historikeren Robert Palmer. Vi kunne blaffe os rundt fra lastbil til lastbil, og hvis vi ikke kunne fange en af dem, hoppede vi på et fragt-tog.”

“Honeyboy” Edwards var især kendt for sit sofistikerede fingerpicking og hans skærende bottleneck-slide guitar spil. Selvom han stort set spillede den samme traditionelle stil gennem hele sin karriere, var han en af de første Delta blues musikere til at tilføje en saxofonist og trommeslager til sit udtryk.

Mr. Edwards opnåede ny popularitet i løbet af bluesmusikkens revival i 1960’erne. Nær slutningen af dette årti optrådte han bla. med Willie Dixon og Buddy Guy på sessions, der producerede flere albums bla. “Blues Jam in Chicago” af den britiske rock-bandet Fleetwood Mac.

“Honeyboy” Edwards blev indlemmet i Blues Hall of Fame i 1996 og vandt en Grammy i 2008 for pladen Last of the Great Mississippi Delta Bluesmen: Live In Dallas. Han kunne senest opleves i Danmark hos B’Sharp i Silkeborg i 2005 og efterlader en datter, en steddatter og flere børnebørn.

Downlån David ”Honeyboy” Edwards musik her: www.bibzoom.dk

www.davidhoneyboyedwards.com

En af de sidste optrædener fra januar 2011 med Hubert Sumlin: