–Den bedste Bluesfestival nogensinde…

12122424_1045060978861765_3894780436657553721_nBlueskartellets store bluesfest i Horsens begynder på fredag. I år finder festivalen sted for 10. gang – med det hidtil stærkeste program

-Vi har haft mange topnavne ved de første ni festivaler. Men jeg mener faktisk, at årets Bluesfestival har det bedste og stærkeste program nogensinde. Vi spænder bredt og med det ene stærke navn efter det andet.

Det siger formanden for Blueskartellet i Horsens Carsten Mellson. Han er ked af at pege på enkelte navne, for samtlige aktører på plakaten – fra topnavnet Lil’ Ed & the Blues Imperials og nedad – tegner på forhånd meget lovende. Derfor kan formanden heller ikke nævne blot ét eller to navne, han glæder sig mest til.

-For mig at se har alle navne potentialet til at blive den mest mindeværdige oplevelse. Nogle gange bliver man positivt overrasket af kunstnere, der er næsten ukendte, men alle navnene i år har på forhånd markeret sig stærkt på den nationale og internationale bluesscene. Jeg tør kun sige, at det bliver en festival med mange mindeværdige øjeblikke, siger Carsten Mellson.

Fredagens program byder på den karismatiske bluesmama Sharrie Williams; guitaresset Junior Watson med stærk og rutineret svensk backing i form af bluesveteranerne Trickbag; årets spanske vindere af European Blues Challenge, Travellin’ Brothers, samt øjeblikkets stærkeste svenske bluesnavn Lisa Lystam Family Band.

Om lørdagen er det hovednavnet Lil’ Ed & the Blues Imperials, Lurrie Bell og Little Jimmy Reed, der er de udenlandske gæster, mens Paul Banks (solo) og Hungry Men’s Blues Band leverer de danske bidrag.
Dertil kommer, at festivalen begynder med jam i KUBEN og på Kulisselageret, at Bruuns Blues Band lukker festen fredag og – ikke mindst – at hele festivalen slutter natten til søndag med en JJ & the Real Thing-reunion på Kulisselageret.

Endelig – som noget nyt i år – er der begge dage afslappet bluesjam med glimt i øjet i foyeren på Horsens Ny Teater, hvor Peter Nande, Paul Banks, Olav Poulsen og Svante Sjöblom svinger gulvbas og guitarer. Det giver publikum mulighed for at nyde god bluesmusik stort set uafbrudt.

-Klart de fleste af de mange billetter indtil nu er solgt som partoutbilletter. Det forstår jeg godt, for det kan være svært at vælge, og kun 550 kr. for begge dage er en utroligt stærk pris, når man husker på, at prisen inkluderer 13 koncerter samt festivaljam i foyeren, siger Carsten Mellson og tilføjer, at tidsplanen giver mulighed for at få stort set det hele med.

Billetter til Bluesfestivalen, der finder sted fredag d 6. og lørdag d 7. november, kan købes på Horsens Ny Teater, på billetlugen.dk samt ved indgangen under selve festivalen. Partoutbilletter koster 550 kr. – enkeltdagsbilletter koster 325 kr. til hhv. fredag og lørdag.

 

Programmet for festivalen (med forbehold for ændringer):

Fredag d 6. november:

HNT, store scene:
18:00 Travellin’ Brothers (ES)
19:45 Junior Watson & Trickbag (US/S)
22:30 Sharrie Williams (US)

Kulisselageret:
17:00 100 Guitars-jam (fortsat fra KUBEN)
19:15 The Raggedy Ann’s
21:15 Lisa Lystam Family Band (S)
00:00 Bruuns Blues Band (DK)

HNT, foyer:
Festival-jam med Paul Banks, Olav Poulsen, Peter Nande, Svante Sjøblom

Lørdag d 7. november

HNT, store scene:
17:30 Hungry Men’s Blues Band (DK)
20:00 Lurrie Bell (US)
22:45 Lil’ Ed & the Blues Imperials (US)

Kulisselageret:
18:45 Paul Banks – solo (DK)
21:30 Little Jimmy Reed (US)
00:00 JJ & the Real Thing – Reunion (DK)

HNT, foyer:
Festival-jam med Paul Banks, Olav Poulsen, Peter Nande, Svante Sjøblom

Køb billet her.