DMA Blues 2014

Risager_iTunes-300x300fra www.jazzdanmark.dk

Der skal igen uddeles en Danish Music Award statuette til ”Årets Danske Bluesudgivelse”. Det sker under dette års Copenhagen Blues Festival, der afholdes fra den 24.-28. september.

Sidste år blev der for første gang i fire år uddelt en Danish Music Award til ”Årets Danske Bluesudgivelse”. Prisen gik til Thorbjørn Risager for udgivelsen ”Dust & Scratches”, og nu skal der igen uddeles en Danish Music Award til en kunstner på den danske blues-scene.

 

Prisen overrækkes igen i år under Copenhagen Blues Festival, som løber af stablen fra den 24.-28. september. Det præcise tidspunkt og sted for overrækkelsen offentliggøres i løbet af sommeren, sammen med de nominerede.

 

Med relanceringen af DMA Blues prisen er det håbet, at prisen kan være med til styrke den danske blues-scene og forhåbentlig være med til at sende musikerne og musikken ud over landets grænser. Sidste års vinder, Thorbjørn Risager, sagde følgende efter prisoverrækkelsen:

 

“Hele bandet er super glade for den her pris. Gruppen af nominerede var nogle rigtig gode navne, så det betyder rigtig meget, at det var os, der fik statuetten med hjem. At vi får den her pris, er for os og også for hele bluesscenen  jo en officiel anerkendelse af det hårde arbejde, vi går og laver. Det giver os da helt sikkert blod på tanden i forhold til at lave en ny plade og ikke mindst komme ud og spille.”

 

Mangler din udgivelse?

For at komme i betragtning til en nominering er der visse betingelser, der skal være opfyldt.

 

– Udgivelsen skal have haft release i perioden 1. juli 2013 til og med 30. juni 2014.

– Bandleader skal være dansk eller bosiddende i Danmark, ligesom bandet skal være overvejende dansk eller med særlig relation til Danmark.

– Udgivelsen skal være af minimum 30 minutters varighed.

– Musikken må ikke have været udgivet før.

 

Opfylder udgivelsen betingelserne handler det bare om at få pladen indsendt til JazzDanmark, som varetager indsamlingen af blues-udgivelserne. Selve nomineringsprocessen og voteringen foretages af en uvildig jury, som i lighed med sidste år er blevet udvalgt af JazzDanmark, ROSA og personer fra det danske blues-miljø.

 

Indsend 5 eksemplarer til: JazzDanmark, Blegdamsvej 4, 2., 2200 KBH N. – Mærk kuverten ”DMA Blues”. Udgivelsen skal være JazzDanmark i hænde SENEST DEN 4. AUGUST. Materiale modtaget senere end denne dato kommer ikke med i nomineringspuljen.

 

Eventuelle spørgsmål omkring DMA Blues sendes til marga@jazzdanmark.dk eller ring på telefon: 3345 4300