En musiker siger tak for kaffe.

ejustEsben Just prof musiker gennem 25 år, kendt fra bla sp just frost, Tommy Kenter, og ikke mindst sig selv, har fået nok af facebook. ” Jeg er dødtræt af at levere indhold til en tjeneste som ikke på nogen måde har lyst til at honorerer det” siger Esben Just efter i forbindelse med sin nys overståede solotur at have af og efterprøvet effekten af som prof musiker at bruge facebook som markedsførings redskab. ” Facebook er en død sild for mig. Jeg har ikke kunnet konstatere noget billetsalg i forbindelse med mine små kampagner, selvom de har fået fin respons fra mine fans som jeg har 5.000 af på min private facebook side. Facebook er ugennemskueligt og det der forgår der er kun til glæde for facebook som tjener penge på at sælge annoncer på baggrund af indhold de får leveret gratis. Jeg er ude af klappen pr 1 juni, og så må facebook overleve på dyrevideoer og spam opslag. Det bliver ihvertfald uden indhold jeg har leveret” slår Esben Just fast.

Esben Just har siden etableringen af Coperecords i de sene 90´ere udgivet eget på eget pladeselskab og har gennem det fulgt udviklingen i musikbranchen på nærmeste hold. ” Streaming minder meget om facebook. Vi kunstnere og musikere leverer indhold til en tjeneste som andre så profittere på. Tlf selskaber sælger abonnementer, pladeselskaberne sælger bagkatalog og vi står med røven bar.”

Og hvad er så fremtidsudsigten ? ” Sandsynligvis at vi små prof, men ukendte kunstnere, må skabe et tættere bånd til vores fans udenom de rammer der byder sig til nu, mod at løbe med alt guldet. Mit bud er at en fanbase på et par tusind menesker godt kan give et liv i musikken. Et liv der ikke nødvendigvis er rullet i diamantstøv, men som giver mulighed for at man som kunstner kan udvikle sig over tid og langsomt bliver bedre og bedre til sit håndværk, nemlig musikken.”

Som sagt d. 1 juni er Esben ude af facebook, og længere inde i musikken. Hvor svært kan det være ?

Følg Esben her istedet.