Endnu en Køge Blues Festival i 2020

Tekst: Jakob Wandam

Køge Blues Festival 2020 løb af stablen den 15. februar på Theilgaards (læs anmeldelse her). Men nu har Musikforeningen Bygningen overraskende nok annonceret ”Køge Blues Festival 2020/2”, som kommer til at finde sted i Teaterbygningen i Køge den 7. november 2020 klokken 12.00-18.30.

På programmet er en blanding af større og mindre danske bluesnavne: Hans Knudsen & Ronni Boysen, Beggars Blue og Skar’s Blues Band.

Festivalen bliver afsluttet med en fælles jamsession for alle dagens musikerne samt deltagelse af Saxoman og Kjeld Lauritsen.

12.00-13.15 Hans Knudsen & Ronni Boysen

Ronni Boysen
Foto: Frank Nielsen

Pianisten Hans Knudsen og guitaristen Ronni Boysen har begge været hædret som Årets Danske Bluesnavn. Ronni Boysen fik prisen i 2013, mens Hans Knudsen modtog den året efter.

Ronni Boysen er en af landets mest roste og efterspurgte bluesguitarister og nyder også stor anseelse på international plan. Han optræder i mange forskellige sammenhænge, bl.a. med Trainman Blues, svensk/danske Kokomo Kings og amerikanske Mud Morganfield.

Hans Knudsen har været en del af den danske jazz- og bluesscene siden 1970’erne. Oprindeligt spillede han guitar og banjo i traditionelle jazz-ensembler, men snart blev klaveret Hans Knudsens instrument. Han har spillet og indspillet i alverdens sammenhænge og var blandt andet i mange år fast mand i New Orleans-sangerinden Lillian Bouttés band (læs mere om Hans Knudsens indspilningshistorie her).

Hans Knudsen
Foto: Jakob Wandam

Siden 1995 har Hans Knudsen også udgivet plader i eget navn, senest Two generations (2016) sammen med Christian Bundgaard (læs anmeldelse her).

Hans Knudsen & Ronni Boysen har optrådt som duo i flere år (læs for eksempel her og her). Man kan forvente et alsidigt – og improviseret – repertoire, der gerne omfatter jump blues, ragtime, New Orleans-R&B, Chicago blues, boogie-woogie, gospel m.m. De to musikere kan deres kram, og med Hans Knudsen ved mikrofonen kan man desuden være sikker på at høre en ivrig og vidende formidler af musikkens historie og historier.

13.45-15.00 Beggars Blue

Beggars Blue

Trioen Beggars Blue har hjemme i Aalborg, men turnerer også flittigt i Norge. Bandet består af Jan Edvard (sang og guitar), Casper Bue (bas) og Jan Hvingel (trommer). Beggars Blue har eksisteret siden 1999 og har udgivet tre album. Det seneste, New boots, udkom i 2017 (læs anmeldelse her).

Ved siden af Beggars Blue arbejder de tre musikere hver især i andre sammenhænge på den danske musikscene. Jan Edvard har for eksempel udgivet et enkelt soloalbum, Jan Edvard & the Giant Jets (2010), og Jan Hvingel har indspillet og turneret med Jørgen Fagernæs.

Beggars Blue trækker ud over bluesen også på folk, country og roots-rock. De skriver selv deres numre, og det er også hovedsageligt egne kompositioner, der udgør deres live-repertoire. Men man kommer også til i et vist omfang at høre deres fortolkninger af bluesstandarder i shuffle- og boogie-stil.

15.30-16.45 Skar’s Blues Band

Skar’s Blues Band

Københavnske Skar’s Blues Band består af Lars Skar på vokal og guitar, Jesper Bo Nielsen på trommer, Rene Eriksen på bas og Henrik Stilhof på guitar. Blues- og bluesrock-bandet kan jævnligt opleves rundt om på Sjælland.

Medlemmerne af Skar’s Blues Band har igennem de sidste 30 år hver især høstet erfaring rundt omkring i det danske musikmiljø. Som Skar’s Blues Band er de centreret omkring Lars Skar, der tidligere blandt andet har spillet med Gitte Naur Band.

17.00-18.00 Jamsession feat. Saxoman & Kjeld Lauritsen

Saxoman

Ved den afsluttende jam får musikerne yderligere akkompagnement på saxofon og Hammondorgel. Søren ”Saxoman” Hindborg er et ret ubeskrevet blad i bluessammenhænge, men han har arbejdet i mange år som producer, lydtekniker og musiker i forskellige bandsammenhænge.

Kjeld Lauritsen er til gengæld særdeles godt kendt blandt yndere af jazz og blues. Han har blandt meget andet været medlem af Kenn Lending Blues Band og Smalltown Bluesband. Sammen med saxofonisten Bob Rockwell dannede han orgeljazz-gruppen The Organizers, og siden 2004 har han udgivet plader i eget navn.

Kjeld Lauritsen er også afholdt i blueskredse for sit samarbejde med Miriam Mandipira, der har resulteret i 2015-albummet Convergence (læs anmeldelse her). Og til efteråret drager han på turné sammen med Niels ”Nello” Mogensen i dennes Nello & the Helping Hand Band (læs her).

Kjeld Lauritsen

I 2019 modtog Kjeld Lauritsen Palæ Bars Jazzpris (læs her).

Billetter til Køge Bluesfestival 2020/2 kan købes her. Der vil desuden kunne forudbestilles håndmadder samt øl eller vand. Læs mere på Musikforeningen Bygningens hjemmeside her.