Eric Clapton spiller to koncerter i København

Eric Clapton
Foto: Steve Proctor

Tekst: Jakob Wandam

Blues- og rocklegenden Eric Clapton har meldt sin ankomst til Danmark til sommer. Han spiller to koncerter i Royal Arena, og de kommer til at finde sted søndag den 21. og mandag den 22. juni 2020.

Med sig har Eric Clapton vanen tro lidt af et super-band, som denne gang består af Nathan East på bas, Paul Carrack og Chris Stainton på keyboards, Doyle Bramhall II på guitar og Sharon White og Katie Kissoon på kor.

Det er ikke meddelt, hvem der spiller trommer på turnéen, men Clapton har i de senere år optrådt med store trommeslagere som Steve Gadd, Sonny Emory, Henry Spinetti og Steve Jordan.

Skruet ned

Eric Clapton, Keb’ Mo’ og Buddy Guy ved 2010-udgaven af Crossroads Guitar Festival
Foto: Steve Proctor

Eric Clapton har ellers skruet gevaldigt ned for sin tour-aktivitet og meddelt, at det er slut med de store verdensturnéer. Ikke desto mindre har han haft mindre koncertrækker i sin kalender i det meste af 2019: Han spillede fem koncerter i Tokyo i april, tre i London i maj, fire i Tyskland og Østrig i juni og fem i USA i september.

De to sidste USA-datoer var i forbindelse med den sjette Crossroads Guitar Festival. Eric Clapton har stået bag disse festivaler siden 1999. Hver Crossroads Guitar Festival har præsenteret en imponerende række af stjerneguitarister inden for blues, rock, jazz, country m.m., og overskuddet er hver gang gået til afvænningscentret Crossroads Centre på Antigua, en af De Vestindiske Øer.

Europaturné

Sommerens koncerter i Danmark er en del af en Europaturné, som i løbet af maj og juni bringer Eric Clapton og hans band til Tjekkiet, Tyskland, Schweiz, Italien, Belgien, Holland, Danmark, Finland og Rusland.

Eric Clapton
Foto: Ralph_PH

Eric Clapton er ikke aktuel med noget album; hans seneste udgivelse er julepladen Happy Xmas fra 2018. Crossroads-festivalerne plejer dog at kaste en dvd- og/eller cd-udgivelse af sig, men der er endnu ikke annonceret en sådan fra 2019-festivalen.

Billetter til de to koncerter i Royal Arena bliver sat til salg den 14. oktober 2019.