Foråret nærmer sig hos Crossroads i Vejle.

1495346_10152920495222360_267582259066867587_o

De danske bluesforeninger indleder snart deres forårssæsoner. Igen i år bydes der på blues af høj international, national og lokal kvalitet. Den vejlensiske bluesforening ‘Crossroads’ indleder således fredag den 6 februar med det amerikanske guitar es Kirk Fletcher.

Det fulde program ser således ud:

Fredag 6/2 KIRK FLETCHER [USA]

Lørdag 28/2 LATVIAN BLUES BAND [LV]

Fredag 27/3 THEESSINK & MØLLER

Lørdag 18/4 TONY VEGA featuring KAI STRAUSS [USA & DE]

Fredag 8/5 KENT THOMSEN & FRIENDS [anno 2015]

Fredag 6. februar kl. 20:30

KIRK FLETCHER featuring THE ÖZDEMIRS (USA & D)

Kirk Fletcher: En af nutidens bedste og spændende nyfortolkere af bluesguitaren

Kirk Fletcher er et navn man vil nikke genkendende til, hvis man bare bevæger sig lidt i det blå univers. Især blandt musikere, og igen i særdeleshed blandt guitarister; ja så vil man kun støde på lutter anerkendende og respektfulde nik.

Af mangt en stjerneguitarist anset for værende en af nutidens bedste og mest spændende ny fortolkere af bluesguitaren. Udnævnt af flere nobiliteter som verdens pt. bedste bluesguitarist… så er man da noget!

– og det må medgives at amerikanske Kirk Fletcher er en guds benådet guitarist der når “helt ud i hjørnerne på sin Telecaster”, og spiller overdrevent godt!

Kirk kan sin historie, har studeret alle de store og mestrer alle stilarter, men formår i den grad at sætte sit eget aftryk… og det er alt andet end kedeligt og traditionelt. Af samme grund har han været en meget benyttet sideman og session musiker, hvilket har gjort at han er tildelt hele fire Blues Music Award nomineringer.

Kirk har indspillet og turneret med et utal af bands og solister. Heriblandt ikoner som Al Blake, Charlie Musselwhite, og ikke mindst Kim Wilson, der samtidig blev vejen til en plads som leadguitarist i THE FABULOUS THUNDERBIRDS. Den plads udfyldte han i fire år, og via hans samspil med guitarkollegaen, nu afdøde Nick Curran, blev det en af de mest populære udgaver af The Fabulous Thunderbirds i lang tid. Han nåede der at medvirke på albummet ’Painted On’.

Men som det ofte er tilfældet med talenter i Kirk Fletchers klasse, er den fuldbyrdede udfoldelse af talentet bedst opnået i form af en solo karriere. Således også i Kirks tilfælde, hvor det indtil nu er blevet til hele tre udgivelser. Dette samtidig med, at han fortsat fungerer som den eftertragtede sideman. Blandt turnerer han verden rundt med supergruppen THE MANNISH BOYS og sandelig også som leadguitarist for den italienske superstjerne; Eros Ramazotti.

Til koncerten hos CROSSROADS i Vejle kommer han selv som frontmand, backet af tyske The Özdemirs. Og ja, det klinger måske mere tyrkisk end tysk, og det forståeligt nok. Som ankermand i The Özdemirs finder man nemlig Erkan Özdemir, kendt som ’The Mad Turk’ og den store vuggende bassist med den lavt hængende bas i Memo Gonzalez & The Bluescasters.

Og i Tyrkiet triller dadlerne åbenbart ikke længere væk fra stammerne end æblerne herhjemme, så på guitar og trommer har han sønnerne; Kenan og Levent. Tilsammen en yderst kompetent rytmegruppe der bliver anvendt som backing af mange turnerende amerikanske solister disse år.

Kirk Fletcher er født og opvokset i det sydlige Californien og har aldrig følt andet end at han skulle leve af at spille guitar siden han som 8 årig fik den første guitar i hånden. Sammen med broderen Walter spillede han til gudstjenester hver søndag i faderens kirke, men det var ikke kun gospel han fik ind med modersmælken, for brormand Walter præsenterede ham for alt slags musik på familiens grammofon når forældrene var ude! Alt fra Jimmi Hendrix til Steely Dan blev fundamentet for den talentfulde herre, der startede sin egentlige karriere i et jazzband som turnerede rundt i Californien i nogle år. Da Kirk en dag blev præsenteret for Robben Ford og hans vidunderlige tone, var han totalt solgt, og resten er historie. 4 år som guitarist i The Fabulous Thunderbirds gav for alvor Kirk luft under vingerne og siden da har han været forbi en anden blues mastodont, The Mannish Boys, men i dag er det solokarrieren der bliver første prioriteret.

Dørene åbnes kl. 19.30

For priser og billetter, se www.crossroads-vejle.dk

 

 


 

Lørdag 28. februar kl. 20:30

LATVIAN BLUES BAND (LV)

– et 6 mands lettisk “Chicago Style” powerblues band.

Latvian Blues Band er i sig selv et fuldtonet bud på et super-band, med alt til faget hørende af talent inden for soul, blues og R&B – de leverer en komplet blues pakke

Hvis du nogensinde har været inde og høre B.B. King, eller er fan af The Blues Brothers, så ved du hvordan et fedt backing-band skal lyde; serveret Chicago Style.

Præcis sådan lyder Latvian Blues Band, når de folder sig ud i et fuldtonet forsvar for, at blues er alt andet end trist musik!

Denne aften skal vi høre drengene fra Riga som det helstøbte band de er – hele pakken leveres med ægte sjæl, den største spilleglæde lysende ud af alles øjne og leveret langt ud over scenekanten!

Med Janis “Bux” Bukovskis som frontfigur og musikalsk ankermand, er der garanti for både excellent showmandship og yderst kompetent ledelse af løjerne i blueskøkkenet.

Når bluesmenuen fra Litauen serveres, bydes der på klingende messingsuppe til forret, knasende sprøde drumrolls med shuffle-kræs i midten og tung gyngende bas ad-libitum, så øllet skummer i maven.

Til hovedretten serveres de gyldne wrapps fra center-stage, garneret med lækre guitarriffs i stærk gumbo-guf, hvorfra Bux dirigerer sine musikalske medværter, med lige dele overblik og evne til fordybelse.

Hele menuen serveres naturligvis Chicago-style, med bootleg moonshine af bedste aftapning fra de blå flasker, under den 12 takter lange bluesbar.

Med Latvian Blues Band i blues-party-køkkenet, går ingen sultne hjem!

Og – det er med en garanti som kun et band med seks musikalske Michelin-stjerner kan stille!

Dørene åbnes kl. 19.30

For priser og billetter, se www.crossroads-vejle.dk

 

 


 

Fredag 27. marts, kl. 20:00

THEESSINK & MØLLER

Veldrejet blues med de garvede mestre: Theessink & Møller

De to garvede guitarister Hans Theessink og Knud Møller byder med deres blues-duo på en intens og medrivende musikalsk oplevelse. Repertoiret byder på sange fra Hans Theessinks omfattende bagkatalog krydret med andre numre fra den traditionelle blues roots genre. Alt sammen karakteriseret af Hans Theessinks dybe og varme baryton. Koncerterne vil naturligvis rumme særlige lækkerier for guitarentusiaster – i form af til tider nærmest halsbrækkende og til tider følsomme og lyriske guitarimprovisationer.

Er man til gedigen, velspillet blues, så er man til Theessink & Møller.

Hver for sig er de kapaciteter i genren. Sammen er de en feinschmecker-oplevelse, der giver både gåsehud og smil på læben. Den kompetente blues duo er garant for, at publikum får en intens og medrivende blues koncert med både originale numre og numre fra den traditionelle blues-roots-genre, som duoen mestrer så flot.

Fremført med Theessinks dybe, varme baryton går det lige i eftertænksomme blueshjerter.

Koncerten garneres med højt kvalificerede lækkerier for guitarentusiaster i form af følsomt fremførte improvisationer.

Både Hans Theessink og Knud Møller har i deres respektive hjemlande, Østrig og Danmark, høstet diverse priser og anerkendelser. Knud Møller har, blandt andet, opnået prisen som ”Årets danske instrumentalist”. Hans Theessink har – hele to gange – vundet den østrigske ”Amadeus Music Award” for bedste udgivelse i kategorien ”Jazz, World, Blues”.

Priser begge er glade for og stolte af – men selv sætter de allermest pris på blues musikken. At spille den og være i den – sammen med publikum. Det er dét, de brænder for, og dét, der brænder igennem, når de er sammen på en scene.

Hans Theessink er kendt som en af Europas stærkeste blues-guitarister – med speciale i teknikker som Bottleneck og Fingerpicking og med en intens og medrivende vokal, der fik en anmelder til at beskrive sangeren som “…sidder han med fødderne i Mississippiflodens mudrede vande”.

Nu er han aktuel med den akustiske nærmest klassiske americana-blues cd Wishing Well med 14 kompositioner, der er holdt tæt på gulvet i et tilrøget hjørne af det lokale vandhul. Her kan man faktisk høre hans eminente guitarspil, og Theessink behøver heller ikke autotune på sin vokal, hvis dybe baryton passer perfekt til genren.

At han så derudover er en dreven og lun entertainer gør bare en koncert, som Theessink er en del af, til en ekstra god oplevelse.

Knud Møller er én af Danmarks bedste guitarister. Hvis navnet Knud Møller ikke lige ringer en klokke, så er det fordi, den dygtige musiker fra er bedst kendt som guitaristen fra Johnny Madsen Band.

Han blev i 2008 kåret som Danmarks Bedste Guitarist af Ekstra Bladets læserbarometer: “Nationen”, der stemte ham ind på en førsteplads foran notabiliteter som Aske Jacoby, Tim Christensen og Jacob Binzer.

Knud Møller er dog også kendt for sit samarbejde med Nalle – og netop Hans Theessink, som han nu besøger CROSSROADS i BYGNINGEN, VEJLE sammen med.

Netop kombinationen af de to meget dygtige guitarister giver løfter om en spændende aften med intense og swingende sange – og sublimt guitarspil!

Hans og Knud mødtes for første gang i trioen Theessink, Nalle & Møller og fandt ud af, at deres højst forskellige guitarstil klæder hinanden super godt. De nød at spille sammen og udveksle licks – nogle gange stille følsomme toner; andre gange et sandt fyrværkeri med masser af plads til improvisation. Da trioen stoppede samarbejdet efter forårsturen 2010, syntes Hans og Knud at det ville være en skam ikke at fortsætte samarbejdet og blev hurtigt enige om at danne duoen Theessink & Møller. Musikken er blues, roots, americana m.m. Med sin dybe, varme bariton vil Hans for det meste tage sig af sangen – og der bliver god plads til de to virtuose guitarister.

Dørene åbnes kl. 19.00

For priser og billetter, se www.crossroads-vejle.dk


 

Lørdag 18. april, kl. 20:30

TONY VEGA featuring KAI STRAUSS (USA & D)

European Tour and on stage together for the first time

 

Bundsolid backing af Henrik Poulsen & Mads “Tiny” Andersen

“Jeg har været en stor beundrer af Kai Strauss lige siden jeg hørte ham på den første Memo Gonzalez plade tilbage omkring 2001-2002. Jeg er spændt og beæret over at spille sammen med denne fyr. Hvis du ikke allerede har gjort det, så tjek ham ud!”

– Tony Vega

Velkommen til en aldeles ny, interkontinental og skræmmende kompetent, bluesguitar-connection; TONY VEGA & KAI STRAUSS. Begge velkendte blandt danske bluesfans fra mange års turneren. Tony Vega med sit eget band siden 2002, medens Kai Strauss har begået sig på de danske scener endnu længere. Dette ikke mindst, som del af Memo Gonzalez & The Bluescasters.

Som håndplukket dansk backing er valget faldet på de bundsolide Henrik Poulsen og Mads “Tiny” Andersen, som har bestået deres backing eksamen med særlig udmærkelse efter flere ture med den ret “backing kræsne” Alan Haynes. De har også tidligere været backing for Kai Strauss på en tour som “Kai Strauss Electric Blues Allstars”. Det bliver et gensyn de alle glæder sig til, ligesom Tony ser meget frem til at spille med dem. Og kære publikum, I kan også godt glæde jer. Det er en actionpacked kvartet af virkelig overbevisende LIVE performere.

Tony Vega

Tony Vega er født i Chicago, men opvokset i Houston, Texas. En guitar-spillende storebror lokkede Tony til at spille guitar i en alder af 13. Et par år senere, efter et tilfældigt møde med selveste Albert Collins i en guitarforretning ved Heart of Texas Music Festival i Austin, besluttede Tony sig for alvor at vie sit liv til at spille bluesguitar. “Umiddelbart efter jeg mødte ham, købte min første blues plade – “Albert Collins Live in Japan” siger Vega. “Siden da, har alt været The Blues.”

I 1997 stod han for første gang i front for sit eget Tony Vega Band, der allerede fra start har været kendetegnet ved en mesterlig levering af “rødglødende og knoglerystende blues”. Flere ændringer i besætningen har ført til dens nuværende blues power trio form med Vega som guitarvirtuos og sanger.

Et autentisk udtryk har givet ham adskillige “Houston Press Blues Awards”:  “2008 – Best Guitarist” / “2007 – Best Male Vocalist” / “2004 – Best Blues” / “2002 – Best Contemporary Blues” / “2001 – Best Blues”

… men den største award af alle var, da selveste Mr. ZZ TOP – Billy Gibbons – udtalte:

“Tony Vega is a MONSTER!”

 

Kai Strauss

Kai Strauss er ikke opvokset i Texas, men er fra Osnabrück i Tyskland. Lyttede man til hans guitarspil alene, ville man forledes til at tro han var fuldblods Texaner. Kai Strauss er blandt mange “bluesguitar-afficionados” betragtet som en af Europas mest autentiske inden for den Texanske “no bullshit stil” man kender fra mestre som Jimmie Vaughan, Anson Funderburgh og en tidlig Ronnie Earl m.fl. Af samme grund var det også en svært begejstret Tony Vega der uden tøven sagde “OH YEAH! Man, are you kiddin’ me. I have been following Kai for years, and would LOVE to play with him.”

 

Dørene åbnes kl. 19.30

For priser og billetter, se www.crossroads-vejle.dk

 

 


 

Fredag 8. maj kl. 20:30

KENT THOMSEN & FRIENDS

Kent Thomsen sammensætter sit dreamteam anno 2015

KENT THOMSEN & FRIENDS, anno 2015:

EKSKLUSIVT for Bluesforeningen CROSSROADS

 

Så er det tid til endnu en blå overraskelse:

Kent Thomsen sammensætter et ønskehold til én enkelt eksklusiv koncert for CROSSROADS.

Gamle eller unge medspillere, nye eller kendte navne, blandede blå bolscher, vi ved det ikke, alt kan ske. Det eneste vi er helt sikre på er, at det bliver godt!

Vi husker endnu Grarup:Stenholm:Thomsen fra senest, en fantastisk oplevelse, som tog alle med storm … på en varm, nærværende og super-swingende tur i grænselandet mellem kirken og kroen.

Yderligere information offentliggøres i god tid inden koncerten!

 

Dørene åbnes kl. 19.30

For priser og billetter, se www.crossroads-vejle.dk

 

Læs mere om koncerterne og meld dig ind i foreningen her.