Hjælp Terji med at få sin nye lp udgivet!

Tekst: Jakob Wandam
Foto: Frank Nielsen

Den færøsk-danske bluesman Terji Krossteig Messell har indspillet et nyt album, der skal have titlen Nordisk blå. Planen er, at albummet skal udkomme som lp med én side med dansksprogede numre og én med færøske.

Blandt de færøske tekster er en oversættelse af Tim Lothars ”I’ll be home again”, der har fået titlen ”Spælimaður”. Endelig er der en enkelt svensk sang på pladen, Peps Perssons ”Falsk matematik”.

Men, skriver Terji, ”jeg har tømt lommerne på at indspille og mixe mit album, og det er dyrt at trykke vinyler.”

Crowdfunding

Derfor har Terji Krossteig Messell startet et crowdfunding-projekt via platformen Booomerang. Her kan man give et bidrag til projektet og til gengæld få forskellige muligheder for køb af vinylen, af albummet i digital form eller sågar en stuekoncert.

Hvis det går, som Terji håber, bliver Nordisk blå sendt til tryk den 1. juli, så albummet kan udkomme i begyndelsen af august.

Terji Krossteig Messell har flere album-udgivelser bag sig, senest to plader på selskabet Straight Shooter: Útisetablús (2017; læs anmeldelse her) og Blúsmaður (2018; læs anmeldelse her).

Gæstestjerner

Nordisk blå medvirker en række gæstestjerner, for eksempel Kent Thomsen, Oscar Mukherjee, Frederik Tygesen, Peter Nande og Terjis færøske landsmand Uni Debess.

Læs, hvordan du kan bidrage til udgivelsen af lp’en, på crowdfunding-siden her.

Her er en teaser for albummet i form af sangen ”Ik’ for hvide” med Oscar Mukherjee på guitar og kor: