Mike Andersen i duet med Kajsa Vala

Mike Andersen og Kajsa Vala

Tekst: Jakob Wandam

Sangeren, guitaristen og sangskriveren Mike Andersen, der blandt meget andet er firedobbelt Danish Music Awards Blues-vinder, har indspillet en duet med sin dansk-islandske kollega Kajsa Vala.

Sangen hedder ”Fly free” og blev udgivet på streamingtjenesterne den 10. november. ”Fly free” er skrevet af de to i fællesskab, og i forbindelse med udgivelsen kunne man på Facebook læse (Bluesnews.dk’s oversættelse):

”Kajsa og Mike skrev denne sang sammen på et par timer en tilfældig eftermiddag. Begge kunstnere har haft base i Aarhus i det meste af deres liv, og de har kendt hinanden i årtier fra den lokale musikscene. Det er dog temmelig nyt for dem at spille musik sammen.

Sangen blev indspillet i et lokalt studie. Kajsa og Mike indspillede deres vokaler og guitarpartier samtidigt i et live-take. Det er dette take, man kan se i den officielle musikvideo.

Så tog Kajsa studiets bas ned fra væggen, og bagefter satte hun sig bag trommerne. Til sidst tog de hver sin elektriske guitar og tilføjede guitarsoloerne og den afsluttende guitarjagt.

Lige som skriveprocessen tog alt dette blot et par timer. Nogle gange skriver og spiller musikken sig selv … ”Fly free” var en af den slags sange!”

Den nævnte musikvideo kan ses her nedenfor:

Aegteskab

Aegteskab

Mike Andersen har også varslet et debutalbum fra trioen Aegteskab, som han indgår i sammen med saxofonisten Michael Blicher og trommeslageren Eddi Jarl. Aegteskab debuterede med singlen ”How do you do it?” sidste år, og i marts 2023 kom efterfølgeren ”Storm”.

Men til foråret er det altså meningen, at der skal udkomme et helt album. I den forbindelse tager Aegteskab også på turné, og der er foreløbig planlagt ti koncerter i marts 2024.

I første omgang er Mike Andersen dog på turné i Danmark med sit Mike Andersen Band i november og december. Du kan se, hvor og hvornår Aegteskab og Mike Andersen Band spiller, i Bluesnews.dk’s koncertkalender her.