Mixed ’N’ Fixed w/ James ‘Icepick’ Harman, Lloyd Jones m.fl.

KingBee exBLUESive – Mixed ’N’ Fixed w/ James ‘Icepick’ Harman, Lloyd Jones m.fl.
Søndag d. 30. okt. kl. 15:00 – 18:30 i Bygningen i Vejle.

af Bjarne Rask

Er du træt at regn og blæst – kom i Bygningen til blues fest..!

Det var så den let søgte indledning på skæve versefødder – nu til de skinbarlige fakta: Nemlig at KingBee exBLUESive og BYGNINGEN Vejle igen er klar med et stjernetræf af dimensioner, når en række prominente blues musikere fra ind- og udland Indtager scenen, og spiller sammen på kryds og tværs af landegrænser og eksisterende band sammenhænge.

Som vanligt kan man se frem til en god blanding af velkendte musikere fra tidligere KingBee exBLUESive events og helt nye ansigter – og toner. Der vil således være to komplette rytmesektioner fra hver sin ende af landet (og Sverige) til at backe et større slæng af sangere, mundharpespillere, guitarister, en hammond-fætter – og måske endda et par horn.!

I opremset form ser navnelisten i skrivende stund ud som følger:
James ’Icepick’ Harman (US) – Lloyd Jones (US) – Magnus Lanshammar (S) – Jesper Bjarnesen – Henrik Hansen – Niels Ole Thorning – Jan Mols – Erik Lodberg –

Jakob Skytte – Kasper ’Lefty’ Vegeberg – Peter Nande – Tim Lothar …and then maybe even some…!

Men lad os være høflige mod de oversøiske gæster og præsentere dem først – og blandt disse – naturligvis den ældste først. Og her mine Damer & Herrer, et kærkomment gensyn med selveste James ’Icepick’ Harman fra Aniston, Alabama. Legendarsisk og ikonisk westcoast sanger/mundharpespiller der har været aktiv i snart 50 år og samlet set udgivet mere end 30 albums siden han var 18. I sandhed en personlighed, hvilket også afspejles tydeligt i hans tekster der er alt anden end blues kliché og simple rim om livets fortrædeligheder. Det ofte små historier, sprængfyldte af humor og sproglig detaljerigdom – om livets fortrædeligheder J

Fra Portland, Oregon – kommer ’Blind Pig Recording Artist’, sanger og guitarist: Lloyd Jones. Nyt ansigt i DK og i KingBee exBLUESive sammenhæng – men legendarisk i midwest US og har siden starten af 80’erne hørt til de mest toneangivende rhythm & blueskunstnere på de kanter. Med seks anmelderroste albums i bagagen, og forfatter til sange som i tidens løb er blevet indspillet af en lang række prominente blues kunstnere, som Charlie Musselwhite, Clarence ”Gatemouth” Brown, Coco Montoya, Earl King og Joe Louis Walker. Ud over at spille en sublim guitar, så synger Lloyd faktisk så meget lig Delbert McClinton, at Delbert inviterede Lloyd Jones med på en af hans ”Sandy Beaches Cruise” i Caribien, for ved ’selv-lyt’, at høre om rygterne havde noget på sig…det havde de!

De to stk. americanos ankommer med hver sin danske rytmegruppe; henholdsvis Peter Nande Band og Shaky Ground. Men dem skal vi nok få skilt ad, og flettet sammen igen på alternativ vis.

Peter Nande Band består jo af velkendte ansigter som Tim Lothar, Magnus Lanshammar og her suppleret med Kasper ’Lefty’ Vegeberg som vi også kender. så dem spilder vi ikke så megen tryksværte på.

Shaky Ground – bestående af Jan Mols, Erik Lodberg, Jakob Skytte og Niels Ole Thorning – har i over 20 år indspillet, turneret og arbejdet med en række nationale og internationale artister, og størst i den sammenhæng naturligvis det næsten 10 – årige samarbejde med Henning Stærk, der resulterede i næsten 1000 koncerter og i 5 albums der har solgt i mere end ½ million eksemplarer! Men på det seneste har de hevet prominente amerikanske musikere herover, og turneret med dem landet rundt. Sidst var det Seth Walker, og nu altså Lloyd Jones

Hvad der imidlertid MÅ OG SKAL fremhæves – og noget jeg personligt glæder mig til at se sammen på scenen, er et besøg af to af 90’ernes største frontmænd på den danske blues scene; Henrik Hansen (Trouble Cats, Mojo Hands) og Jesper Bjarnesen (Shot Gone).

For mig som ’ung’ (læs: ny) blues fan dengang, var Henrik Hansen = ’Mr. Cool’ med sit evigt skæve smil, tilbagestrøget hår, tilbagelænet attitude i det ulastelige jakkesæt, og spillende mundharpe gennem leopard beklædte forstærkere..! I dag er Mojo Hands gendannet og Henrik er tilbage på scenen – og der håber jeg at han bliver..!

Jesper Bjarnesen derimod var en mere ’ud over kanten Cecil-rocker’ – hvilket bragte ham og Shot Gone helt hjem i de danske stuer via den fantastiske program række; ’Dansk Kabel & Tråd’. Dengang producerede Danmarks Radio nemlig stadig programmer med live musik, og brugte sendetiden på rigtige talenter, levende, hårdtarbejdende og professionelle danske musikere – med Faktor A-Å. Jesper Bjarnesen er en fabelagtig sanger, og står i dag i spidsen for en række sammenhænge, på store og små scener, syngende både jazz, blues og rock – ligesom man kan opleve ham solo med sin guitar, både til receptionen og nede på den lokale bodega.

Køb billetter i forsalg i god tid – der er begrænsede pladser og altid UDSOLGT!

Koncert alene: kr. 180.- (ekskl. gebyr)

Inkl. Mexicansk Buffet efter koncert : kr. 280.- (eksl. gebyr)

Billetterne kan købes her