Seasick Steve til Komos Festival

Tekst og foto: Jakob Wandam

Komos Festival, der finder sted i Kongens Have i København, har offentliggjort årets første navne, og blandt dem er den amerikanske bluesmusiker Steven Wold, bedre kendt som Seasick Steve.

Festivalen, der løb af stablen første gang i 2017, markedsfører sig under mottoet ”Folk and food in the Garden.”

Der er således tale om en kombination af internationale madoplevelser med fokus på økologi, bæredygtighed og kvalitet – hvilket hovedsageligt kommer til udtryk i forskellige varianter af street food – og koncerter, der tager udgangspunkt i folk, med også breder sig ud over beslægtede genrer som country og singer/songwriter-rock.

Det er dog første gang, at Komos Festival har et decideret bluesnavn på plakaten.

Seasick Steve er født omkring 1940 i Oakland, Californien – der foreligger indbyrdes modstridende oplysninger om hans fødeår m.m. – og lærte at spille guitar af K.C. Douglas, som er mest kendt for sin komposition ”Mercury boogie” (fordansket af Shu-Bi-Dua som ”Folkevognen”).

Efter et liv med blandede jobs i og uden for musikbranchen udgav Seasick Steve i 2006 albummet Dog house music. Det førte til et bredt, internationalt gennembrud i en sen alder, takket være en optræden i BBC-programmet Later … with Jools Holland.

Seasick Steve spiller en nedbarberet og personlig form for blues og boogie, der især trækker på hill country-traditionen, men også inkorporerer delta blues og americana. Han fremfører sin musik på et arsenal af ofte ramponerede guitarer, der gerne er hjemmebyggede.

Komos Festival 2018 afholdes den 22.-23. juni. Du kan læse mere om programmet, billetkøb etc. på festivalens hjemmeside her.