Spændende blues i Vejle i efteråret.

CrossroadsDe danske bluesforeninger indleder snart deres efterårssæsoner. Igen i år bydes der på blues af høj international, national og lokal kvalitet. Den vejlensiske bluesforening ‘Crossroads’ indleder således fredag den 6 september, med Organ Combo.

Det fulde program ser således ud:

Fredag 6. september
ORGAN COMBO m/ Mike Andersen
Lørdag 28. september THOMSEN – NELLO – HANSEN
Lørdag 19. oktober DELTA BLUES BAND
Fredag 22. november GOLDEN STATE-LONE STAR BLUES REVUE (USA) med: Anson Funderburgh, Little Charlie Baty & Mark Hummel
Torsdag 26. December 2. juledags Blues med ESBEN JUST TRIO »2. juledags blues« “TRIOEN”: Esben Just, Henrik “SP” Poulsen, Niels Ratzer

Udvalgte koncertomtaler:

Fredag d. 6/9
ORGAN COMBO

Er en kvartet bestående af 4 garvede musikere med en fælles forkærlighed for blues, soul, og swingende orgel-jazz/blues.
Som bandnavnet indikerer – spiller lyden fra det unikke Hammond B3 orgel med tilhørende roterende lesliehøjt-taler, en central rolle i dette ensemble. Martin Jønsson, der betjener tangenter og baspedaler på dette 200 kg tunge instrument, bakkes op af 3 velkendte herrer fra den danske blues-scene – nemlig Mike Andersen på guitar og vokal, Niels Mathiasen på saxofon – og Jens Kristian Dam på trommer.
The Organ Combo´s sound er kraftigt inspireret af Jimmy Smith og Jimmy Mc Griff’s legendariske pladeindspil-ninger fra 50 og 60’erne – og repertoiret spænder lige fra blues, soul, rhythm’n’(jazz)blues til stemningsfulde ballader – hentet fra navne som BB King, Ray Charles, Marvin Gaye, Donny Hathaway og ikke mindst Jimmy Smith/Mc Griff.
Der er med andre ord lagt op til en koncertoplevelse ud over det sædvanlige – kort sagt: The Organ Combo!

Organ Combo består af:

Martin Jønsson – Hammond B3
Mike Andersen – vokal og guitar
Niels Mathiesen – saxofon
Jens Kristian Dam – trommer

Fredag d. 22/11
GOLDEN STATE – LONE STAR BLUES REVUE (USA)
Featuring: ANSON FUNDERBURGH, LITTLE CHARLIE BATY & MARK HUMMEL

TRE AF BLUESMUSIKKENS STØRSTE NAVNE PÅ SAMME SCENE!

CROSSROADS får også gode gæster fra bluesens hjemland. Mundharpe-virtuosen Mark Hummel samt to af verdens bedste blues-guitarister Anson Funderburgh og Little Charlie Baty har hver for sig spillet med stort set alle legenderne i genren, og tilsammen udgør trioen en mindre vulkan af tæskende Texas-blues med inspiration fra hele blues-universet.

Alle tre har stået i spidsen for deres egne, solide bluesbands, og nu har de altså slået talenterne sammen og starter fælles-festen

Der er lagt op til en magisk oplevelse med tre af de helt store blues navne i hovedrollerne.

”Golden State – Lone Star Blues Revue” består af:
Mark Hummel: Blues-harp, vokal.
Anson Funderburgh: Guitar.
Little Charlie Baty: Guitar, kor
RW Grigsby: Blues-bas.
Wes Starr: Blues tromme.

Torsdag d. 26/12 – 2. juledag

ESBEN JUST TRIO

”TRIOEN HVOR MUSIKKEN OG GROOVET KOMMER I FØRSTE RÆKKE”

Vi slutter juledagene af med en forrygende julefest… og der er rig mulighed for, at du slipper af med nogle af de kalorier, der måtte have sneget sig ind under livremmen, når danseskoene kridtes til de svingende, brandvarme, medrivende, intense blå toner, når de er allerbedst!

Efter i 10 år at have været frontmand for »TRIOEN«, som SP-Just-Frost / Skipper-Just-Frost i folkemunde altid er blevet kaldt, er Esben Just nu klar til at tage på tour igen med sin trio, som nu hedder ”ESBEN JUST TRIO”.

Det kommer dog nok ikke til at betyde det store for stilen, for som Esben siger: “Jeg spiller jo, som jeg gør, og det har altid været New Orleans, der har været omdrejningspunktet for mine musikalske udfoldelser.”

Koncerter med »TRIOEN« handler i høj grad om energi og nærvær. Man skal ganske enkelt være der selv for at opleve den intense stemning og musikalske glæde.

Det er første gang ”ESBEN JUST TRIO” skal præsenteres hos CROSSROADS i Vejle og publikum vil opleve:

”TRIOEN”:
Esben Just: Sang, klaver, tamburin & megafon
Henrik “SP” Schou Poulsen: Bas, kor m.m.
Niels Ratzer: Trommer, percussion, kor m.m.

Læs flere koncertomtaler og køb biletter på Crossroads.dk.