Thomas Melau indspiller med svenske Mattias Malm

Thomas Melau og Mattias Malm

Tekst: Jakob Wandam

Den københavnske mundharpespiller Thomas Melau har været i studiet med den svenske bluesmand Mattias Malm. Den 17. september udgav Mattias Malm singlen ”Jumper on the line”, og på nummeret medvirker Mattias Malm selv på guitar og sang, Pontus Snibb på trommer, Thomas Larsen på bas og Thomas Melau på mundharpe.

Sangen er skrevet af hill country blues-legenden R.L. Burnside og ligger således fint i forlængelse af Mattias Malms 2021-album Malm on Burnside. Faktisk var ”Jumper on the line” også med på Malm on Burnside, men den nye single er altså en helt ny indspilning i et væsentligt anderledes arrangement, hvor blandt andet Thomas Melaus mundharpe står meget markant.

”Jumper on the line” er en forløber for Mattias Malms album Electric Avenue, som udkommer den 13. oktober. Den er produceret af nordmanden Thomas Larsen i Fabrikken Studios i Malmø, så der er tale om et bredt skandinavisk samarbejde! I musikvideoen, som kan ses nedenfor, kan man se Mattias Malm, Pontus Snibb, Thomas Larsen og Thomas Melau fremføre nummeret på Mattias Malms veranda i Malmø-kvarteret Gamla Rosengård.

Her, der og alle vegne

Thomas Melau
Foto: Jakob Wandam

Thomas Melau kendes blandt andet fra bandet The Ace of Blues, der jævnligt pisker en stemning op på Mojo Blues Bar i København, og fra det tværregionale orkester Paragraph8ight. Han har desuden indspillet med Big Creek Slim, Rune T. Kidde, amerikanske Jimmy Burns og svenske BluesBlocket.

I live-sammenhæng dukker Thomas Melau op her, der og alle vegne på den københavnske bluesscene. Bluesnews.dk har for eksempel oplevet ham sammen med Hans Knudsen, Finn Poulsen & Ronni Boysen (læs her), Marcos Coll & Stefano Ronchi (læs her), J.D. Harmo (læs her), Johnny Burgin (læs her) og Carl Sonny Leyland (læs her).

Men Thomas Melau og Mattias Malm har også flere gange optrådt sammen på dansk grund, gerne med Steve Grahn som tredjemand. Steve Grahn og Mattias Malm har udgivet albummene That’s alright (2006) og Final route (2010) som duo.