Amerikansk netmagasin hylder Big Creek Slim for årets bedste plade i 2021

Big Creek Slim
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Netmagasinet Blues junction, der har hjemme i Huntington Beach, Californien, drives af redaktør David Mac og har ikke overraskende fokus på bluesmusikken.

Blues junction har gjort status over 2021, og som årets bedste bluesalbum har de udpeget Big Creek Slims Twenty-twenty blues.

Big Creek Slim er, som de fleste danske bluesfans nok ved, kunstnernavn for sangeren, guitaristen og sangskriveren Marc Rune fra Ikast.

”Fyren her synes at eksplodere med nye ideer. Han har noget på hjerte, og han ved, hvordan har skal sige det,” skriver David Mac og citerer Blues junctions anmelder Charlie Lange: ”Han synger med en autoritet, man sjældent hører i moderne blues, og hans guitarspil passer altid til sangen” (læs Bluesnews.dk’s anmeldelse af Twenty-twenty blues her).

Den nærmeste konkurrent

Ud over at være ”Best Album of the Year” udråbes Twenty-twenty blues også – logisk nok – til “Acoustic/Country Blues Album of the Year”. Og for at det ikke skal være løgn, mener Blues junction, at den nærmeste konkurrent til dén titel er … Big Creek Slims Migration blues!

”Dette album er så godt, at det lige så godt kunne have været nummer ét,” skriver David Mac om Migration blues og fortsætter: ”Rune tager meget personlige emner og får dem til at genklinge med en almengyldighed, der er usædvanlig. Sangskrivning, når den er bedst … ” (læs Bluesnews.dk’s anmeldelse af Migration blues her).

Blues junction har tidligere tildelt en Big Creek Slim-udgivelse hæderen “Acoustic/Country Blues Album of the Year”. Det var albummet Good mill blues. Greasy Chicken sessions vol. 1 fra 2017 (læs Bluesnews.dk’s anmeldelse her).

Besøg Blues junction her, og læs hele magasinets gennemgang af de ti bedste bluesplader i 2021 her.