Big O & the Blue Quarters får ny bassist

Christian Pedersen
Foto: Tonny Rosenørn de Lasson

Tekst: Peter Widmer

Det solide og velrenommerede østjyske bluesband Big O & the Blue Quarters har i efterhånden længere tid været uden bassist.

Som Bluesnews.dk tidligere har gjort opmærksom på, forlod bassisten og vokalisten Jais Kurečko Eriksen, der var med fra Big O & the Blue Quarters’ vorden, orkesteret sidste efterår (læs her).

Jais Kurečko Eriksen ville nogle andre ting, som han uddybede over for Bluesnews.dk i et længere interview (læs her).

Blandt andet sluttede Jais Kurečko Eriksen sig til Det Hyggelige Blues Band. Samme skiftede i øvrigt navn til JB & the Hüggeli (læs her). Samtidig blev besætningen udvidet, og orkesteret fik sin indspilningsdebut med værket Thank you blues (læs anmeldelse her).

Ny mand

Christian Pedersen
Foto: Michell Smedegaard Boysen

Med Jais Kurečko Eriksens udtræden af Big O & the Blue Quarters efterlod han Oscar Martin Eriksen (vokal/mundharpe), Frederik Tygesen (guitar/vokal), Søren Schack (guitar/vokal) og Mathias Rindom (trommer/vokal).

Samme trådte vande en stund, og coronaen satte en stopper for deres koncertaktiviteter.

Imidlertid har dette firkløver nu endelig fundet en ny bassist, og det er den garvede aarhusianer Christian Pedersen, der er ny mand på bassistpladsen.

Om bandets nye medlem skriver Søren Schack til Bluesnews.dk:

”Vi har nu fået et nyt medlem som vil traktere bundfrekvenserne på bedste vis. Han hedder Christian Pedersen, er aarhusianer med rødder i Tønder og han er uddannet bassist fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.”

Bundærligt

Endvidere konstaterer Søren Schack, at:

Christian Pedersen
Foto: Michell Smedegaard Boysen

”Christian bidrager, foruden med god energi, kreativitet og visioner, med seriøst, benhårdt og bundærligt basspil.”

Indlemmelsen af den nye bassist er ikke det eneste nye, der sker i Big O & the Blue Quarters-lejren.

Således skriver Søren Schack endvidere, at: ”Vi er i øjeblikket i gang med en gennemgribende renovation af bandet som indbefatter nyt originalt materiale.”

”Der ligger dét i det, at vi er i gang med at “rydde op” i vores materiale, og udover at skrive nyt, så skal vi skabe en fælles sound og et udtryk som kan give os en klar retning fremad,” slutter Søren Schack.

Læs mere om Big O & the Blue Quarters her.