Bluesen fik ram på ham

Tekst: Jakob Wandam

Lad det være sagt med det samme, at Bluesnews.dk er hamrende inhabil, når det gælder dette bogværk. The blues got me er nemlig en fotobog begået af Bluesnews.dk’s egen husfotograf Frank Nielsen.

Det skal dog ikke forhindre os i at slå et slag for bogen, der netop er udkommet. The blues got me består af godt 200 sider med Frank Nielsens fotografier af små og store stjerner inden for den bluesgenre, som mere end nogen anden musikform har rørt hans sjæl.

”Der er en historie bag hvert et billede, jeg har taget,” skriver Frank Nielsen. ”Der er intense portrætter af nogle af bluesmusikkens store navne. Der er portrætter af unge, nye, spirende talenter. Der er billeder fra de store festivaler og små intime spillesteder, fra Chicago til stuekoncerter i Danmark.”

En velkommen dokumentation

Frank Nielsen
Foto: Frank Nielsen

Meget naturligt er bogen altså en velkommen billeddokumentation af den danske bluesscene, men der er også masser af fotografier af musikere fra vore skandinaviske nabolande samt af store amerikanske blueslegender – fra Svante Sjöblom til Buddy Guy.

Fremstillingen af The blues got me er finansieret ved hjælp af crowdfunding (læs mere her). Bogen er som sagt på 201 sider og spækket med farve- og sort/hvid-fotos. Den er i hardcover, måler 24×17 cm og er forsynet med et forord af Bluesnews.dk-redaktør Jakob Wandam.

Ønsker man at erhverve sig The blues got me, kan den bestilles hos Frank Nielsen og betales via MobilePay på 52191459 eller PayPal til frank@fotofn.dk. Prisen er på kr. 300,- + fragt (kr. 43,- inden for EU).