Blueskartellet i Horsens fejrede 10-års jubilæum med manér.

Formand for Blueskartellet Carsten Mellson byder velkommen til receptionen.

Formand for Blueskartellet Carsten Mellson byder velkommen til receptionen.

 

Tekst: Peter Widmer Foto: Frank Nielsen (www.fotofn.dk)

Blueskartellet i Horsens kunne den 17. april i år fejre 10-års jubilæum, og dét blev gjort med manér.

Kl. 15 – 18 var der reception på Kulisselageret, der ligger i tilknytning til Horsens Ny Teater, og som ofte har dannet rammen om Blueskartellets mange arrangementer i de blå toners tegn.

Men ikke blot har Blueskartellet afholdt blues-koncerter på Kulisselageret, for også Apotekergården og Kuben har været i spil gennem Blueskartellets 10 år lange levetid. Alt i alt afholder Blueskartellet ca. 35 arrangementer årligt.

Desuden står Blueskartellet bag den velbesøgte, veltilrettelagte og velrenommerede Horsens Blues Festival, som både Blueskartellet og byen med hestekræfterne med rette kan bryste sig af, og som har været afholdt siden 2006.

Hvor end Blueskartellet har afholdt blues-arrangementer, har kvalitetsniveauet været højt, og store internationale blues-navne som for eksempel Bernard Allison, Canned Heat og salig Magic Slim har rundet Horsens i regi af Blueskartellet.

Hertil kommer den danske blues-elite med kunstnere som Mike Andersen Band, Delta Blues Band og H. P. Lange.

Men også mindre udenlandske og danske blues-navne har været på banen hos Blueskartellet, for dem skal der også være plads til, mener formanden for Blueskartellets bestyrelse Carsten Mellson.

 

Viceborgmester og KulturudvalgsformandKristian Dyhr, Horsens Kommune

Viceborgmester og KulturudvalgsformandKristian Dyhr, Horsens Kommune

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Taler

Eftermiddagen bød naturligvis på taler, som det bør sig ved en lejlighed som denne, og Carsten Mellson var første mand på banen.

For eksempel slog Carsten Mellson fast, at Blueskartellet er kommet for at blive, selvom der blandt mange opture også har været en del nedture, der dog absolut ikke har slået de gode blues-koncert arrangører af pinden.

Blueskartellet gør en forskel både for blues-folket og for Horsens som sådan, blev det betonet, og Blueskartellet er en institution, man regner med, også uden for bygrænsen. Og Blueskartellets mange blues-arrangementer gør Blueskartellet til ”Danmarks mest aktive blues-forening,” fastslog Carsten Mellson.

Blueskartellets Ærespris, der blandt andet er gået til superguitaristen Ronni Boysen, blev også strejfet, og det er helt klart en hædersbevisning at få tildelt dén pris, som uddeles én gang om året til en dansk bluesmusiker, der har gjort sig specielt gunstigt bemærket.

Også viceborgmester og kulturudvalgsforman Kristian Dyhr, Horsens Kommune, var på banen med en inspireret jubilæumstale.

Kristian Dyhr betonede blandt andet, at Blueskartellets virke har været – og er – et stort attraktiv for Horsens. Byen er således kommet flot på det danske blues-landkort.

 

Foreningen blev fejret med flotte gaver fra nær og fjern.

Foreningen blev fejret med flotte gaver fra nær og fjern.

Gratulanter

Under hele Blueskartellets jubilæumsreception var der rigtig mange gratulanter, der lagde vejen forbi Kulisselageret.

Således var der for eksempel flere repræsentanter for jyske blues-foreninger, der som Blueskartellet er medlem af bluesforeningssammenslutningen Jysk Bluesnetværk.

Og der blev blandt andet gratuleret af folk fra blues-foreningen  Crossroads, Vejle, B’Sharp – Silkeborg Rhythm ’n’ Blues Association og Aalborg Blues Forum.

 

Efter tre hyggelige timer i de blå toners receptionstegn måtte Bluesnews.dk forlade Horsens. Der var en blues-koncert et andet sted i landet, der skulle fanges.

 

Men Blueskartellet fortsatte festlighederne kl. 20 med en angiveligt fremragende og velbesøgt koncert leveret af danske Tim Lothar efterfulgt af amerikanske Tony Vega, tyske Kai Strauss og danske Mads ”Tiny” Andersen og Henrik Poulsen.

 

Jo, Blueskartellet i Horsens fejrede sit 10-års jubilæum med manér.

Og Bluesnews.dk ønsker Blueskartellet et stort til lykke med de første ti år – og rigtig god vind fremover.

Følg med omkring foreningens arrangementer på Blueskartellet.dk