Diving Ducks udsender debutsingle

Tekst: Jakob Wandam

Diving Ducks er en kvintet fra Østjylland, som har eksisteret siden 2019. De klassificerer sig selv som et americana/roots-band og nævner som deres inspirationskilder The Band, John Hiatt, Sleepy John Estes, Taj Mahal, Delbert McClinton, Keb’ Mo’, J.J. Cale, The Band of Heathens, Van Morrison, The Rolling Stones og Bob Dylan.

Nu er Diving Ducks klar med deres debutsingle, og ”Right to be grumpy”, som nummeret hedder, placerer sig et sted mellem blues og country.

Diving Ducks består af Niels Elbæk Christoffersen (guitar, mundharpe og sang), Erik ”Knas” Sandager (bas, mandolin og sang), Jens Lohman (guitar), Henrik Skriver (guitar og sang) og Ib Krause-Kjær (trommer). Flere af disse vil være kendt blandt fans af blues og beslægtede genrer. Erik Sandager har for eksempel spillet i Knasens Blues Band og som solist, og han er medlem af americana-bandet HandsDown sammen med blandt andre Jesper Bjarnesen.

Ib Krause-Kjær har spillet trommer i Kent T. & the Delta Grinders, og Henrik Skriver har et langt cv, der blandt andet omfatter Shot Gone, Knasen og Skriver Bjarnesen Band.

”Right to be grumpy” er udgivet på Jesper Bjarnesens pladeselskab JB Records og udkom den 10. februar på diverse streamingtjenester. Planen er at udgive en lp senere på året.