European Blues Challenge 2022 udsat

Tekst: Jakob Wandam

Det kommer måske ikke som det kæmpestore chok, men det må alligevel være kilde til en del ærgrelse: European Blues Challenge (EBC) 2022 er udskudt på ubestemt tid.

Det er naturligvis smittefaren med coronavirus, der er årsagen til, at European Blues Union og Malmoe Copenhagen Blues Connexion nu har valgt at udsætte ”bluesens melodi grand prix”. Her mødes nemlig musikere, publikummer, pressefolk m.m. fra hele Europa, og 24 lande havde meldt deres deltagelse.

Danmark repræsenteres ved EBC 2022 af den københavnske trio Jake Green Band, som er udpeget af interesseorganisationen BluesDanmarks bestyrelse (læs mere her).

Aflyses

Lisa Lystam
Foto: Frank Nielsen

European Blues Challenge måtte aflyses både i 2020 og 2021 på baggrund af coronapandemien. EBC 2022 skulle finde sted i Baltiska Hallen i Malmø i Sverige den 25.-26. marts med tyvstart torsdag den 24. marts, hvor danske Thorbjørn Risager & the Black Tornado skulle spille ”pre-event concert”. Til at styre showet er sangerinden Lisa Lystam og entertaineren Johan Lundén engageret som værter

Ud over selve musikkonkurrencen byder EBC også på udstillinger, bluesjams og bluesmarked samt uddeling af prisen ”Blues Behind the Scenes Award”.

Arrangørerne håber at kunne fastsætte en ny dato senere på foråret, men indtil videre er det altså uvist, hvornår de 24 europæiske bands kan komme til at dyste udi bluesmusik. Bluesnews.dk følger naturligvis udviklingen.