Frederikshavn Bluesfestival fejrer 10 års jubilæum 6. & 7. november.

-1Første weekend i november er det atter tid til at opleve et formidabelt internationalt felt af unikke musikere i Frederikshavn. “Det Musiske Hus” danner igen rammen om et overflødighedshorn af et musikprogram i særklasse. Med stjerner fra USA og den øvrige verden kan blues, rock, gospel og soulelskere godt begynde at glæde sig til fejringen af de første 10 fantastiske år i det som af mange betragtes af en af de mest respekterede og ansete bluesfestivaler i Europa.

Lidt over halvdelen af navnene er på plads og allerede nu er der utallige grammyvindere, der har givet tilsagn. Der kommer svedig Chicago blues med Lil’ Ed & The Blues Imperials og Muddy Waters lærlingen Lurrie Bell. Jump/swing guitar fra Los Angeles med Junior Watson. Lil’ Jimmy Reed, en 79-årig swampblues legende fra Louisiana. England sender sit stærkeste kort i multi prisvinderen Ian Siegal. De polske favoritter Boogie Boys er efter mange opfordringer tilbage, hvor de gjorde deres danmarks debut. Årets vinder af den europæiske bluespris Travellin’ Brothers fra Bilbao i Baskerlandet tog alle med storm da de tidligere på året vandt den store Europæiske Bluesunions konkurrence i Brussel. Danmarks nye store jazz & gospelsangerinde Miriam Mandipira fra Zimbabwe får selskab af superguitaristen Uffe Steen og hammond virtousen Kjeld Lauritsen.

Festival-arrangør Peter Astrup fra Blues.dk udtaler “10 ÅR, det forpligter! Så i år kommer artister, der kan matche tidligere mindeværdige oplevelser fra bl.a. Johnny Winter, Gary Moore, Dr. John, Kenny Wayne Shepherd, Peter Green og Walter Trout og de andre 100-vis af bands, der de seneste 9 år har besøgt festivalen” og Peter Astrup fortsætter “De store musikalske oplevelser, den fantastiske stemning og den intime atmosfære til omkring 700 publikummer har altid har været festivalens varemærke. Det er for mange meget mere end “blåt” musik, og der bliver med garanti et fantastisk 10 års jubilæums program af svedig blues, rock, soul, boogie-woogie og gospel i alle herlige afskygninger, så selv den mest kræsne fan vil overgive sig.”

Igen i år er der mulighed for tilkøb af festivalbillet inkl. hotelovernatning med morgenmad til rabatpriser og samarbejdet bliver i år udvidet til hoteller i Sæby også, da samtlige hoteller sidste år i Frederikshavn var udsolgt. Da der kommer gæster fra hele Europa er der allerede her 5 måneder før festivalen udsolgt på de 3 første hoteller i Frederikshavn.

De resterende navne vil blive offentliggjort løbende på festivalens hjemmeside. Her vil også være musikvideoer, mp3 musikfiler og meget mere om festivalen, artist-nyt, overnatnings- og bus/togtransport-muligheder samt info om billetbestilling.

 

Fakta:

• Hjemmeside www.bluesfestivalen.dk

• Det Musiske Hus, Rådhus Allé 98, 9800 Frederikshavn http://www.detmusiskehus.dk

• Fredag 6. Nov. kl. 19:00 – 01:00

• Lørdag 7. Nov. kl. 16:00 – 01:00

• 2 scener • 13 bands fra USA og den øvrige verden.

 

Billetinfo:

• Fredag 6. Nov. Kr. 325,- + gebyr. (380,- v. indgang)

• Lørdag 7. Nov. Kr. 455,- + gebyr. (530,- v. indgang)

• Weekend-billet Kr. 595,- + gebyr. (670,- v. indgang)

• www.billetlugen.dk sælger kun billetter (ikke hotel).

• www.arenanord.billetten.dk sælger billetter med og uden hotel

• Der sælges 700 billetter