Fringe Jazz Fest vender hjem

Tekst: Jakob Wandam

Copenhagen Jazz Festival er en af de mange festivaler, som i år har måttet aflyses i bestræbelserne på at dæmpe corona-smitten. Dermed går københavnerne og byens gæster også glip af de mange blueskoncerter, der traditionelt er på festivalprogrammet (læs for eksempel om Copenhagen Jazz Festival 2019 her).

Men selv om festivalen altså ikke bliver til noget, begynder en del mindre koncerter at pible frem i hovedstaden, og fans af New Orleans-rhythm & blues kan glæde sig over, at der også i år bliver afholdt Fringe Jazz Fest.

New Orleans-musik og -stemning

Fringe Jazz Fest er en slags festival-i-festivalen, hvor der er fokus på New Orleans-musik og -stemning. I de seneste år er Fringe Jazz Fest foregået i Pumpehuset, men i år flytter koncerterne tilbage til stedet, hvor Fringe Jazz Fest fik sin begyndelse i 2012, nemlig Charlie Scott’s Bar i Skindergade.

Tricia Boutté
Foto: Peter Widmer

Det betyder fire dage med rhythm & blues, funk og jazz i bedste New Orleans-stil med nogle af genrens bedste danske udøvere og gæstestjerner fra udlandet. Og har man lyst til at opleve den helt specielle Fringe Jazz-stemning, er det nu, man skal slå til, for arrangøren JBL Music meddeler, at det bliver den sidste Fringe Jazz Fest. Festivalen finder sted den 9.-12. juli 2020.

Special guest på alle festivalens fire dage er sangerinden Tricia Boutté fra New Orleans. Tricia Boutté optrådte på Fringe Jazz Fest både i 2018 (læs her) og 2019 og har flere gange spillet på Riverboat Jazzfestival i Silkeborg. Hun er niece til Lillian Boutté, som herhjemme kendes for sine samarbejder med Kenn Lending og Hans Knudsen, og John Boutté, som arbejder sammen med Chris Copen (læs her), så hun har jazz, soul, rhythm & blues og gospel i blodet. Tricia Boutté har også flere pladeindspilninger bag sig, nogle under kælenavnet ”Teedy”.

Programmet

På Fringe Jazz Fest-plakaten finder man desuden kendte navne fra den danske New Orleans-scene som Hans Knudsen, Chris Tanner, Chris Copen, Jazz Five, Jack Street og WonderBrazz. Hele programmet kan ses nedenfor.

På grund af COVID-19-restriktioner er der maksimalt plads til 50 publikummer ved hver koncert, og alle pladser er siddepladser. Billetter kan erhverves pr. e-mail på ticket@jblmusic.dk.