James Loveless turnerer med jazzkvintet

Loveless Blue Jazz Quintet

Tekst: Jakob Wandam

Vi kender bedst James Loveless som forsanger i det Danish Music Award-præmierede orkester Shades of Blue, hvor han synger både traditionelle Chicago blues-numre og moderne bluessange af egen tilvirkning.

Også gospelmusikken har James Loveless en veldokumenteret kærlighed til. Dén har han blandt andet dyrket i live-sammenhæng sammen med H.P. Lange og på plade med trioen Loveless-Poulsen-Snider.

James Loveless
Foto: Frank Nielsen

Den tredje af de store traditionelle afroamerikanske musikudtryksformer, jazzen, har James Loveless også snuset til, men i mindre formaliseret sammenhæng. Ganske vist har han opladt sin røst på jazzudgivelser med for eksempel Klüvers Big Band, Uffe Steen og Jacob Elvstrøm, men nu har James Loveless for første gang dannet sit eget jazz-ensemble.

Loveless Blue Jazz Quintet

Loveless Blue Jazz Quintet er navnet på det band, der tager på turné i foråret og efteråret 2020. Og selv om repertoiret bliver jazzet, er der tale om musikere, som mange bluesfans vil kunne nikke genkendende til.

Niels Mathiasen
Foto: Frank Nielsen

Kristian Fogh (klaver) er kendt i blueskredse fra Mike Andersen Band, men har også været fast mand i Lars Lilholt Band siden 2011. Kristian Fogh har tidligere spillet bag blandt andre Jette Torp og Henning Stærk, og så udgav han i eget navn albummet Long story short i 2018.

Niels Mathiasen (saxofon) er medlem af Grarup Allstars, med hvem han for nylig vandt Blues Liveprisen ved Danish Music Awards Blues (læs her). Niels Mathiasen har desuden været fast inventar på den frodige aarhusianske rock- og popscene gennem tre årtier og har indspillet med Gnags, Thomas Helmig, På Slaget 12 og mange andre. Han kan også høres på plader med Mike Andersen.

Jazzstandarder

Jens Kristian Dam (trommer) har utallige koncerter bag sig med H.P. Lange og Mike Andersen. Han har også indspillet med Big Creek Slim, Martin Jønsson, Rasmus Stenholm og Max Wolff samt arbejdet sammen med talrige andre kunstnere i og uden for bluesgenren.

Jens Kristian Dam
Foto: Frank Nielsen

Jørgen Nielsen (kontrabas) er i dag måske bedst kendt i jazzsammenhænge, om end det er den traditionelle, bluesorienterede jazz, han gør det mest i. Jørgen Nielsen kan høres på plader med River Jazz & Blues Band (også kendt som River Band) og Bourbon Street Jazzband, men han har også været medlem af Frimer Band og indspillet med andre deciderede bluesnavne som Troels Jensen & H.P. Lange og LP’s Blues Band.

Loveless Blue Jazz Quintet vil spille jazzstandarder fra the great American songbook og nævner sangtitler som ”Georgia on my mind”, ”Summertime”, ”Willow weep for me” og ”God bless the child”. Og med en besætning som ovennævnte er det nok ikke helt forkert at antage, at Loveless Blue Jazz Quintet vil finde ind til jazzens blå sjæl.

Loveless Blue Jazz Quintet kommer i første omgang til at turnere i uge 10-12 samt uge 40-41 og 45-46 i 2020. Bandet kan bookes gennem Life is Good Music (se her).