Kenn Lending Blues Band på nyt Janice Harrington-album

Tekst: Jakob Wandam

80 years of international friendship er titlen på en ny cd-udgivelse (også tilgængelig som streaming) fra bluessangerinden Janice Harrington. Albummet er en fejring af hendes 80-års fødselsdag, som helt præcis var den 26. marts 2022.

Janice ”Jan” Harrington blev født i Cleveland, Ohio i 1942 og påbegyndte sin karriere som musiker i 1967, hvor hun rejste verden rundt og sang for udstationerede amerikanske tropper i regi af organisationen USO (United Service Organizations). Siden boede hun i en periode i Norge, inden hun slog sig ned i Tyskland, hvor hun bor i dag.

Karrieren har naturligvis bragt Janice Harrington i forbindelse med mange musikere fra forskellige lande, og det er hendes europæiske relationer, der bliver sat spot på med albummet 80 years of international friendship, som udkom den 28. maj 2022 på Hip & Happy Records.

I Danmark

Janice Harrington har også optrådt ved mange lejligheder i Danmark. For eksempel findes der en optagelse fra Femø Jazz Festival 1993, hvor Jan Harrington synger sammen med tyske Ragtime United, og i 1989 indspillede hun albummet It ain’t the meat, it’s the motion i København som vokalist hos Didier Geers Group, der også talte blandt andre Hans Knudsen og Steen Vig.

Ikke mindst har Janice Harrington arbejdet sammen med Kenn Lending Blues Band. De optrådte sammen som opvarmning for B.B. King i Cirkusbygningen i 1989, og året forinden havde de indspillet albummet Double dynamite, der i 2010 blev genudgivet i Tyskland med titlen Magic.

Samarbejdet er fortsat også ind i dette årtusind, men det er optagelser fra 1988-albummet, der nu også har fundet vej til 80 years of international friendship. Helt nøjagtigt fire numre drejer det sig om: to solokompositioner af Janice Harrington (“Telephone blues” og ”Seven days a week man blues”) samt ”Work your magic”, som Harrington skrev sammen med Kenn Lending, og ”Making plans”, som Henning Verner er medkomponist på.

I fin form

Kenn Lending anno 2022
Foto: Jakob Wandam

Kenn Lending Blues Band bestod på dette tidspunkt af Kenn Lending (guitar), Henning Verner (keyboards), Svenni Svafnisson (bas) og nu afdøde Frank Larsen (trommer). Indspilningerne fandt sted i Copenhagen Sound Recording Studio den 5.-6. april 1988, og både sangerinde og band var tydeligvis i fin form. Lyt især til Kenn Lendings spil på ”Seven days a week man blues” og ”Telephone blues”!

Andre optagelser på 80 years of international friendship er lavet med musikere fra Norge i 1982-1985 og Østrig 1994, og så er der to helt nye numre indspillet i januar i år med tyske musikere, heriblandt Janice Harringtons ægtemand Werner Gürtler på trombone (det er Gürtler, der ses på albumcoveret sammen med Harrington).

Genremæssigt flirtes der med soul, gospel og jazz med mere, men blues er grundtonen hos Janice Harrington, der som 80-årig stadig er aktiv med koncerter, workshops og masterclasses.