Kun for Forrykte Festival vender tilbage i 2020

Dale Smith

Tekst: Jakob Wandam

Festivalen Kun for Forrykte fandt sted i Stubbekøbing for første gang i sommeren 2019, hvor blandt andet den nyeste inkarnation af Beefeaters var på programmet (læs her). Festivalen har taget sit navn fra en passage i Herman Hesses roman Steppeulven (1927), som var en stor inspirationskilde for det danske hippie-ikon Eik Skaløe.

Kun for Forrykte Festival hylder hippiebevægelsens idealer og fejrede i år 50-året for Woodstock-festivalen med ”bevidsthedsudvidende” musik, økologisk mad m.m. Det er stadig den samme ideologi og de samme musikalske præferencer, der ligger til grund i 2020, som i øvrigt er 50-året for Thylejren.

I den anledning kan Kun for Forrykte i 2020 præsentere københavnske Dale Smith Blues Band. Den amerikanskfødte Dale Smith stod i 1970 i front for bandet Blue Sun, da de spillede i Thylejren, og hans bluesband trækker således en linje tilbage til dengang.

The Zombies (Colin Blunstone, Rod Argent, Steve Rodford, Tom Toomey, Søren Koch)

Hovednavnet

Hovednavnet på Kun for Forrykte Festival 2020 er engelske The Zombies, som netop er blevet optaget i Rock and Roll Hall of Fame. Det psykedeliske pop- og rockband blev dannet i 1962 og ledes af Rod Argent og Colin Blunstone. I vore dage har de tillige blandt andre den danske bassist Søren Koch (The Beatophonics) med i deres opstilling.

For så vidt angår resten af programmet, vil bluesfans bide mærke i det legendariske danske band Young Flowers.

Young Flowers (Peer Frost, Peter Ingemann, Søren Berlev)
Foto: Paul Korsgaard

Dette orkester var et markant navn på den danske psykedelisk/progressive rockscene i 1960’erne, hvor de i lighed med udenlandske grupper som Cream, Canned Heat og The Jimi Hendrix Experience blandt andet spillede en del bluesbaseret rock med sanger og bassist Peter Ingemann, guitarist Peer Frost og den nu afdøde trommeslager Ken Gudman som hovedkræfterne.

Young Flowers blev opløst i 1970, men Peter Ingemann og Peer Frost gendannede bandet i 2012, nu med Søren Berlev (ex-Gasolin’) på trommer.

Internationalt snit

På Kun for Forrykte Festival 2020 kan man desuden høre spydspidsen i moderne dansk syrerock Uffe Lorentzen (Spids Nøgenhat, Baby Woodrose), ligeledes danske Bite the Bullet og Sorte Fugle, Wendy McNeill fra Canada og svenske Jay Smith and his SCR Band.

Frederik Schnoor
Foto: Frank Nielsen

“I 2020 rammer vi et mere internationalt snit med festivalen, hvilket er helt i vores ånd om rummelighed og om have et udsyn til verden,” fortæller festivalleder Frederik Schnoor, der til daglig er leder af Freddy and the Phantoms og guitarist i Beefeaters. Han fortsætter:

”Der vil løbende blive tilføjet flere artister til plakaten over de kommende måneder, og jeg tør godt love, at publikum virkelig vil få udvidet deres musikalske horisont i 2020. Vi hæver vores publikumskapacitet til 1500 mennesker pr. dag, men sørger for, at der vil være samme gode intimitet, lækker mad fra lokale leverandører, kvalitetsøl og masser af kærlighed i luften.

Vi er fortsat en lille og helt unik festival for forrykte musikelskere, som søger den specielle festivaloplevelse.”

Yderligere information kan findes på festivalens hjemmeside her, og billetter kan allerede nu købes her.