Mike Andersen i spil til Gaffa-priser

Mike Andersen
Foto: Peter Widmer

Tekst: Jakob Wandam

Musikmagasinet Gaffa styrer som regel i en stor bue uden om bluesmusikken, men når årets Gaffa-priser skal uddeles til februar, er der en chance for, at blues-og soulsangeren Mike Andersen kan være med i det gode selskab.

Mike Andersen optræder på Gaffas bruttolister over kunstnere, der kan gøre sig gældende henholdsvis i kategorierne ”årets danske solist” og ”årets danske sangskriver”.

Der er således ikke tale om en egentlig nominering. Gaffas redaktion har sammensat lister inden for i alt 17 kategorier med kunstnere, som har ydet nævneværdige præstationer i løbet af 2019. I hver af de to kategorier, som Mike Andersen er oplistet i, er der således hele 84 navne at fordele stemmer på.

Læserne bestemmer

Mike Andersen
Foto: Frank Nielsen

Ud fra disse lister er det så Gaffas læsere, der bestemmer, hvem der nomineres. I hver kategori kan de fem kunstnere, der har opnået flest stemmer, kalde sig nominerede til Gaffa-prisen.

Man skal være registreret som bruger på gaffa.dk for at deltage i afstemningen. Til gengæld kan man så afgive op til tre stemmer i hver kategori. Der kan stemmes frem til og med den 31. januar 2020. Login og afstemning foregår her.

Gaffa-prisen bliver uddelt ved en ceremoni i Musikhuset i Aarhus den 26. februar 2020.

Mike Andersen er nomineret på baggrund af sit første soloalbum One million miles, som Bluesnews.dk kaldte ”et homogent, personligt og modigt værk” (læs hele anmeldelsen her).