Mojo åbner dørene (på klem)

Musikorkestret (Jørgen Lang, Paul Banks, Martin Andersen)

Tekst: Jakob Wandam

Landets spillesteder venter spændt på besked om, hvornår der igen kan afholdes koncerter for fuld kapacitet. Men allerede i denne uge linder Mojo Blues Bar i København lidt på døren og lægger hus til to koncerter med rigtigt live-publikum – dog for et stærkt begrænset antal gæster.

De to koncerter er med henholdsvis SP Just Frost og Paul Banks, Jørgen Lang & Martin Andersen – sidstnævnte også kendt som Musikorkestret.

Der plads til 32 gæster på Mojo, når de gældende afstandskrav skal overholdes, og koncerten med SP Just Frost, der finder sted fredag den 12. juni klokken 20, meldes allerede udsolgt.

Er man hurtigt ude mandag, skulle der dog stadig være mulighed for at erhverve sig en billet til d’herrer Banks, Lang & Andersen, som spiller lørdag den 13. juni klokken 20. Billetterne sælges efter ”først til mølle”-princippet, og de kan bestilles via mail på mojo@mojo.dk.

Spydspids

SP Just Frost
Foto: Frank Nielsen

SP Just Frost har siden 1998 været en spydspids for New Orleans-rhythm & blues i Danmark. Trioen består af bassist Henrik ”SP” Schou Poulsen, pianist og sanger Esben Just og trommeslager Søren Frost.

Gennem årene har SP Just Frost opdyrket en stor fanskare ved dels at fortolke de store New Orleans-klassikere, dels at forny traditionen med egne sange. I begyndelse af årtusindet lykkedes det endvidere trioen at fusionere New Orleans-musikken med ”den danske bølge” ved at skrive sange på modersmålet, som stadig holdt sig inden for halvmånebyens musikalske idiomer.

Samtidig har de tre medlemmer af SP Just Frost holdt inspirationen og karrieren vital ved hver især at indgå i talrige andre musikalske konstellationer (læs mere detaljeret om Esben Justs indspilningskarriere her). I 2003 vandt gruppen en Danish Music Award for albummet Peace in the valley.

Siden 1970’erne

Jørgen Lang
Foto: Frank Nielsen

Guitaristen Paul Banks, mundharpespilleren Jørgen Lang og violinisten Martin Andersen har spillet sammen siden 1970’erne. I 1979 udgav Jan Toftlund & Martin Andersen lp’en Vendepunkt, som både Banks og Lang medvirkede på, og samme år udkom Paul Banks & Jørgen Lang, duoens første plade. Martin Andersen spillede på denne, ligesom han var med på efterfølgeren, Desperados in disguise (1981).

I 1984 dannede de sammen med kontrabassisten Hugo Rasmussen (som også var med på Desperados … ) Paul Banks & Musikorkestret og udsendte albummet Twostep. Siden er det blevet til sporadiske samarbejder, primært i live-sammenhæng.