Nye singler fra Terji Krossteig og Chris Andersen

Terji Krossteig
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

Pladeselskabet Straight Shooter har netop sendt to nye singler på gaden – i hvert fald på den virtuelle gade, for begge kan nu høres på streamingtjenesterne.

Det drejer sig om Terji Krossteigs nummer ”Alt det bedste” og Chris Andersens ”Back home again (in Indiana)”.

”Alt det bedste” er en dansksproget version af sangen ”Far tú væl”, som findes på Terji Krossteigs album Nordisk blå, der udkom tidligere i år (læs anmeldelse her). Men ”Alt det bedste” er ikke bare en oversættelse af ”Far tú væl”, som var en soloindspilning af Terji Krossteig.

Flere udgaver

– Under indspilningerne af albummet Nordisk blå blev der optaget flere udgaver af mange af numrene, fortæller Terji Krossteig.

– En dag er man ikke tilfreds med det, man lige har lavet, og beslutter at prøve igen på en anden måde, for så at vende tilbage til den første, som man så synes, alligevel kan noget.

– ”Far tú væl”, eller ”Alt det bedste”, som den hedder på dansk, blev indspillet i flere udgaver og tonearter – nogle alene med guitar og sang, og andre med band. Nu kommer sangen så på dansk med band, uddyber Terji Krossteig.

Bandet består af Kristian Djernes på trommer, Kenneth Hove på bas, Liam Ward på mundharpe og Terji Krossteig på akustisk guitar og sang. Kenneth Hove har indspillet, mikset og mastered singlen.

Forløber

Chris Andersen
Foto: Thomas Ravn

Chris Andersens single ”Back home again (in Indiana)” er en forløber for et album, der skal udkomme senere i 2021. Nummeret stammer fra 1917 og er skrevet af James F. Hanley og Ballard MacDonald.

På ”Back home again (in Indiana)” får Chris Andersen hjælp af sangerinden Sahra da Silva og guitaristen Jens Varmløse. Chris Andersen har selv stået for arrangementet.

– Jeg er utrolig heldig med, at Sahra og Jens har haft lyst til at lege med på ideen og mit arrangement, fortæller Chris Andersen til Bluesnews.dk.

Anderledes

Andersens version fremstår som en luftig folk blues og er således markant anderledes end de mest kendte indspilninger af nummeret. Kompositionen blev oprindelig indspillet af Original Dixieland Jass Band, som blandt andet er kendt for at have lavet den allerførste jazzplade, ”Livery stable blues”, også i 1917.

Siden blev ”Back home again (in Indiana)” en jazzstandard og er for eksempel indspillet af Louis Armstrong og Allen Toussaint.

Chris Andersen varsler endnu et singleudspil, inden han altså er klar med sit nye album, som bliver en opfølger til hans Hammer blues (2019) (læs anmeldelse her). På den nye plade medvirker, ud over Sahra da Silva og Jens Varmløse, også Olav Poulsen og H.P. Lange.

Både ”Alt det bedste” og ”Back home again (in Indiana)” udkom til download og streaming i går, mandag den 5. april.