To ”Evil Sons” danner ny dansk bluesduo

Søren Bøje og Poul Ewald

Tekst: Jakob Wandam
Foto: Frank Nielsen

Mundharpemanden og sangeren Poul Ewald og guitaristen Søren Bøje er klar med et nyt duo-projekt, der såmænd har fået navnet Bøje&Ewald.

Begge musikere er kendt fra bandet Evil Sons of the Blues, som er en institution på den odenseanske bluesscene, og som desuden har en enkelt cd på samvittigheden, Live fra 2014 (læs anmeldelse her).

Søren Bøje har endvidere turneret med Peter Belli og de Nye Rivaler, hvilket er dokumenteret på 2009-udgivelsen Rejsende i rock’n’roll, og så har han optrådt på plader med Ole Friis, Nalle m.fl. Endelig indspillede han som medlem af Toulouse Blues Band et live-album i 2015, som også fik den originale titel Live.

Huseret

Poul Ewald

Poul Ewald er egentlig fra Skagen, men har huseret i det fynske musikliv gennem mange år. I den seneste tid har det blandt andet været sammen med Jan Olsen, på hvis 2019-ep Vagabond trail Poul Ewald medvirker (læs anmeldelse her).

Ewald har desuden optrådt på plader med de fynske orkestre Hancats, Fielfraz og The Blues Brothers Souvenir Show samt Ole Friis.

I eget navn har Poul Ewald sammen med Klaus ”Baba” Jensen udsendt den fine ep Live at Odense International Blues Festival 2008.

Spritnye

Søren Bøje & Poul Ewald

Om det nye duo-projekt skriver Bøje&Ewald, at de ”præsenterer spritnye hjemmelavede kompositioner på dansk og engelsk. Teksterne tager udgangspunkt i så forskellige emner som skatteunddragelse, kærlighed, rejseoplevelser, ny teknologi, sygdom og død … alt sammen sat ind i en personlig, humoristisk og filosofisk sammenhæng.”

Duoen planlægger at gå i studiet snarligt med deres nye sange. En af dem er den dansksprogede ”Corona blues”. En uformel hjemmeoptagelse af dette nummer kan allerede nu høres og ses i videoen nedenfor.

Bøje&Ewald kan opleves på spillestedet 17:48 i Odense fredag den 4. september.