Trainman Blues tomhændet hjem fra EBC

Trainman Blues

Tekst: Peter Widmer
Foto: Frank Nielsen

Danmarks bidrag til bluesmusikkens melodi grand prix, Trainman Blues, kom tomhændet hjem fra European Blues Challenge (EBC), der løb af stablen på Azorerne i regi af European Blues Union (EBU) i den forløbne weekend (læs her).

Trods absolut originalitet og fremsynethed i deres musikalske udtryk og med et DMA-vindende debutalbum i bagagen (læs anmeldelse her) kom Trainman Blues ikke i nærheden af den anerkendelse, det er at komme ind på en første-, anden- eller tredjeplads i den musikkonkurrence, EBC er.

Der er i øvrigt kun de nævnte placeringer at konkurrere om, men vinder man ikke her, er EBC selvsagt en god mulighed for at promovere sig som musiker – eller band – over for et internationalt publikum.

Der er desuden chance for at få knyttet nogle kontakter, der muligvis kan føre til fremtidige spillejobs, airplay med mere. Altså er det ikke spildt at deltage i EBC.

England vandt

Kyla Brox

Det var England, der vandt EBC i år i skikkelse af sangerinden og fløjtenisten Kyla Brox og hendes band – tilsammen Kyla Bronx Quartet. Samme gør det i blues og soul.

Kyla Brox lå i toppen ved UK Blues Awards 2018 og har desuden fået pæne anmeldelser for sine syv album. Seneste udspil er fuldlængdeudgivelsen Pain and glory, der udkom tidligere i år.

Andenpladsen gik til norske Geir Bertheussen Blues Express, der spiller et mix af Chicago blues, boogie og rock & roll.

Tredjepladsen blev erobret af hollandske The Dynamite Blues Band. Orkesteret spiller en blanding af West Coast blues, Texas blues og Chicago blues.

Blues Behind the Scenes Awards

Ved EBC uddeles der Blues Behind the Scenes Awards i tre kategorier: “Media” (for eksempel til fotografer, radio eller skribenter), ”Promoters” (eksempelvis spillesteder, festivaler eller klubber) samt ”Production,” der blandt andet dækker agenter, pladeselskaber og managers.

Peter Buhl modtager “Production”-prisen på vegne af Erkan Özdemir

Blues Behind the Scenes-priserne går til folk, der aktivt virker for støtte til og promovering af bluesmusikken.

Her fik Erkan Özdemir, der gennem mange år har været en flittig og skattet gæst i Danmark, en Blues Behind the Scenes-pris i kategorien ”Production” in absentia.

Formanden for Bluesforeningen Crossroads i Vejle, Peter Buhl, modtog prisen på vegne af Erkan Özdemir.

Formidler

Richard Farrell (Trainman Blues)

Erkan Özdemir får dog overrakt prisen – af Peter Buhl – i forbindelse med Sue Foley-koncerten i Samlingsstuen i Kerteminde den 24. april (læs om Sue Foley her).

Ikke blot er Erkan Özdemir musiker, han har også sit eget booking-foretagende Lowtone Music, hvor han formidler spillejobs for fremtrædende blues- og roots-musikere.

For eksempel Sue Foley, Nick Moss Band featuring Dennis Gruenling og Sugaray Rayford (læs mere om Erkan Özdemir her og her).

Og Trainman Blues? Dét band skal nok klare sig, også selv om Trainman Blues måtte vende tomhændet hjem fra EBC.

Herunder kan du se fotograf Frank Nielsens billedserie fra European Blues Challenge 2019. Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse.

Ungarn: György Ferenczi and the Rackajam

Portugal: Delta Blues Riders

Belgien: Black Cat Biscuit

Rumænien: Rares Totu’s Midnight Sun

Polen: The Smooth Gentlemen

Spanien: Big Yuyu

Norge: Geir Bertheussen Blues Express

Schweiz: Manu Hartmann & the City Blues Band

Tyskland: Richie Arndt Band

Frankrig: Elise & the Sugar Sweet

Italien: The Drive

Danmark: Trainman Blues

Storbritannien: Kyla Brox Quartet

Finland: Jo’ Buddy & Down Home King III feat. Nieminen

Luxembourg: Heavy Petrol

Grækenland: Sakis Dovolis Power Trio

Holland: The Dynamite Blues Band

Østrig: Somerset Barnard Band

Sverige: Marino Valle Band

Vinderne: Kyla Brox Quartet

Blues Behind the Scenes Awards