Bjerringbro får bluesfestival

Tim Lothar & Jesper Theis

Tekst: Jakob Wandam

Et længe næret ønske om en bluesfestival i Bjerringbro i Midtjylland bliver opfyld til sommer, når Bjerringbro Byforum, Gudenåhuset og foreningen Musikviften inviterer til tre koncerter i byen lørdag den 21. august.

Den lille festival skulle egentlig have været lanceret allerede sidste år, men lige som med så mange andre koncertbegivenheder måtte den udskydes til i år.

Indvielse

The Cornbread Project
Foto: Frank Nielsen

Til gengæld kan koncerterne så fungere som en folkelig indvielse af Niels Due Jensens Plads, der blev åbnet for en ganske begrænset folkemængde i september 2020.

Det bliver den akustisk-orienterede delta blues-duo Tim Lothar & Jesper Theis samt Peter Nandes og Laust ”Krudtmejer” Nielsens postmoderne blueskoncept The Cornbread Project, der kommer til at spille op på Niels Due Jensens Plads. Der vil være gratis adgang til de to koncerter.

Om aftenen fortsætter musikken hos Viften i Gudenåhuset. Her spiller hovednavnet Thorbjørn Risager & the Black Tornado, og entréen lyder på kr. 200. Det forventes, at man kan lukke cirka 150 publikummer ind til aftenens koncert.

Støttet

Thorbjørn Risager & the Black Tornado
Foto: Frank Nielsen

Bluesfestivalen er støttet af Kulturelt Samråd og af Viborg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, som også har stillet underskudsgaranti i tilfælde af et svigtende billetsalg.

Desuden vil festivalen inddrage de lokale handlende omkring Niels Due Jensens Plads, der sammen med Cafe Gudenåhuset vil stå for ølsalg og bespisning. Også de lokale kulturforeninger samt Viborg Blues og Musikforening inviteres til at tage del i arrangementet.