Crossroads i Vejle har efterårets program i hus.

CrossroadsI vores lille rundtur hos de danske bluesforeninger skal vi i denne gang kikke på Crossroads i Vejle. Den vejlensiske bluesforening som holder til på hyggelige “Spillestedet” i Bygningen. Foreningen har således både lokal, national, skandinavisk, færøsk!, tysk og amerikansk blues på programmet.  Der startes ud 5. september blues Robert Johnson Tribute. 25 september gælder det så Big O and the Blue Quaters + Memo Gonzalez & The Özdemirs. 16 oktober er det så svenske Sven Zetterberg Blues Band der er på plakaten. I november bydes der på solo koncerter med Kent Thomsen og Terjii den 1 novemeber. Mike Wheeler Band den 21 november inden der sluttes af med den traditionelle 2. juledags blues som i år bliver med Esben Just Trio.

RobertJohnsonROBERT JOHNSON TRIBUTE [DK]  En hyldest til Robert Johnson

Lørdag 5. september, kl. 20:00

Døren åbner kl. 19:00

Entré: 150,-   Forsalg: 140,-   Medlemsrabat: 50,-

Forsalg via https://www.place2book.com/da/13332/list/EM3567

Robert Johnson (1911 – 1938) nåede fra 1936-37 at indspille 29 sange, der fik stor indflydelse på vestlig musik. Især i blues og 60′ernes rock kan den stærke påvirkning ses i genfortolkningerne af Robert Johnsons repertoire.

“Alle 29” – en hyldest til Robert Johnson præsenteres af nogen af landets ypperste bluesmusikere. Troels Jensen, Nisse Thorbjørn, Kenn Lending, HP Lange, Hans Knudsen

 

BIG O & THE BLUE QUARTERS [DK] + MMemoEMO GONZALEZ & THE ÖZDEMIRS [USA & D]

Dobbelt BLUES koncert

Fredag 25. september, kl. 20:00

Døren åbner kl. 19:00

Entré: 150,-   Forsalg: 140,-   Medlemsrabat: 50,-

Forsalg via https://www.place2book.com/da/13332/list/EM3567

Big O & The Blue Quarters som tager udspring i bluesen som den lød op gennem 40- og 50erne.

Big O & The Blue Quarters er et band med sjæl og historie, trods en lav gennemsnitsalder! Et af Danmarks mest talentfulde bluesbands. .

Memo Gonzalez & The Özdemirs’ eksplosive, jordskælvsfremkaldende kombination af autentisk Texas Roadhouse blues med swing og rock ‘n’ roll påvirkninger kan måles på Richterskalaen!

Ud over musikken, så er Memo’s optræden også garant for “one hell of a live performance”. Den STORE Texaner leverer et så energisk sceneshow, at det får selv en ung Elvis til ligne en livløs statue. Med bassen nede om knæene, ja næsten anklerne, finder man Erkan Özdemir og på swingende trommer, Levent Özdemir. Sidste mand på holdet er guitarist Kenan Özdemir.

 

ZetterbergSVEN ZETTERBERG BLUES BAND [S]  BLUES and Southern Soul

Fredag 16. oktober, kl. 20:00

Døren åbner kl. 19:00

Entré: 150,-   Forsalg: 140,-   Medlemsrabat: 50,-

Forsalg via https://www.place2book.com/da/13332/list/EM3567

»Nordens blues konge«

King of blues and Southern soul – Legendary blues & soul man

Den svenske bluesmand Sven Zetterberg har imponeret det skandinaviske publikum siden begyndelsen af 70’erne med sin guitar, harpe og rå sjælfuld vokal.

Sven blev født i 1952 i Skarblacks, Sverige, og begyndte at spille harmonika i en alder af 12, da han opdagede Little Walter. Hans første band, Telge Blues, blev dannet i 1972 og spillede på den svenske klubscene i en årrække, efterfulgt af dannelsen af Sven Zetterberg og Chicago Express. Dette band, var i ti år toppen af den svenske blues scene og indspillede fire albums – The Blue Solution 1990, Watch Your Step 1991, Permanent Blue 1995, og Steppin’ Out i 1996 – før de blev opløst.

Sven Zetterberg er “The Real Deal” og forholder sig seriøst til traditionen og forløser den smukt. Sven er flere gange kåret som Skandinaviens bedste på blues-harp, han er en af de guitarister, der spiller så det ryger fra strengene og han synger, så man tænker på de største af de største amerikanske blues-ikoner, når du lytter til Sven Zetterberg.

 

Terjii_thomsenKENT THOMSEN [Jylland]  &  TERJI KROSSTEIG MESSELL THOMSEN [Færøerne]

Søndag eftermiddag, d. 1. november

Døren åbner ca. kl. 13:00

Entré: endnu ikke fastsat

Yderligere detaljer om fastlægges ultimo denne måned. INFO. ➜ www.crossroads-vejle.dk

En eftermiddag med MODERSMÅLSBLUES

De to bluesmænd Kent Thomsen (DK) & Terji Krossteig Messell (FO) spiller og synger blues på dansk og færøsk

KENT THOMSEN www.kentthomsen.dk

Kent Thomsen er et velbeskrevet navn på den danske bluesscene. Tidligere mangeårig frontman og sangskriver i bandet “Kent Thomsen & De Dyre Drenge” og nu sit ligeledes mangeårige medlemsskab af trioen “Thomsen:Nello:Hansen”.

Men d. 1 november er det altså Kent Thomsen SOLO det gælder.
TERJI KROSSTEIG MESSELL www.terji.dk

“Det er ikke Chicago blues! Det er ikke Texas blues! Det er ikke Piedmont blues, ej heller country blues! Det er Nordatlantshavsblues!”

Den herboende Terji Krossteig Messell er født og opvokset i Torshavn på Færøerne spiller noget så eksotisk og sjældent som blues sunget på færøsk.

MikeWheelerMIKE WHEELER BAND [USA] “A great Chicago Blues Band with personality”

Lørdag 21. november, kl. 20:00

Døren åbner kl. 19:00

Entré: 150,-   Forsalg: 140,-   Medlemsrabat: 50,-

Forsalg via https://www.place2book.com/da/13332/list/EM3567

Mike Wheeler Band er et af de hårdest arbejdende bluesbands fra Chicago og nu prøver de for første gang at hilse på Danmark. Han spillede sin første blues koncert med Muddy Waters sideman Lovie Lee i 1984. I begyndelsen af 90’erne, han spillede med bassist og sanger Joan Baby og blev derefter medlem af Cadillac Dave & The Chicago Redhots. Mike Wheeler kan høres på deres cd “Checking On My Baby”. Mike tog også en tørn i bandet Sam Cockrell & The Groove, at spille på deres cd med titlen “I’m In The Business”. Han mødte og begyndte at optræde med Nellie Tiger Travis i 1994. Derefter begyndte han at spille med Big Ray & Chicago’s Most Wanted. Han kan høres på deres cd “Travelin Lite”. I 1998 sluttede Mike sig til Big James & The Chicago Playboys. Han har spillet på fem cd’er med Big James herunder hans seneste “The Big Payback Live In Paris” på Blind Pig Records. Mike mødte Peaches Staten og begyndte at spille med hendes band, The Grooveshakers. Han er på deres cd “Live At Buddy Guy’s Legends”. Mike har optrådt med Koko Taylor, Buddy Guy, B.B. King, Shemekia Copeland, Jimmy Johnson, Son Seals, Willie Kent og alle nutidens Chicago Blues topnavne!

 

EsbenJustESBEN JUST TRIO [DK]   ”Trioen hvor musikken og groovet kommer i første række”

Lørdag 26. december, 2. Juledag, kl. 20:00

Døren åbner kl. 19:00

Entré: 150,-   Forsalg: 140,-   Medlemsrabat: 50,-

Forsalg via https://www.place2book.com/da/13332/list/EM3567

“En forrygende 2. Juledags Blues Fest – hvor mottoer som ”Trioen hvor musikken og groovet kommer i første række” og ”Spilleglæde og kærlighed og fred i dalen” altid er på scenen sammen med »TRIOEN«. ”

Uanset hvordan man vender og drejer det, har Esben Just altid været garant for en swingende, opløftende og underholdene oplevelse fra scenen. Musikalsk overskud, medrivende hooks og fællessang så hjerterne gløder.

Og sådan forsætter det også i 2015. Med Niels Ratzer på trommer og Ole Skipper på bas er intet umuligt og alt opnåeligt, når trekløveret går på scenen for at ramme beatet og publikum lige der hvor det gør allerbedst. Nemlig i hjertet.

Ligesom Esbens sang der på P4 og P5 for tiden opfordre til “Dont You Cry Out” er Esben Just Trio ikke for tudeprinser og tørvetrillere, men skabt til fest og farver og gang i gaden. Så vi ses derude, hvis der er en fest der trænger til et hug i bollerne og en kærlig krammer. Peace Love & Rock’n’Roll, sværere behøver det ikke at være.

Læs mere og meld dig ind hos Crossroads her.