Southern Avenue charmerede Odense

Southern Avenue

Tekst og foto: Peter Widmer

Som en del af Jam Days-festivalen spillede Southern Avenue deres første job i Skandinavien på Amfiscenen i centrum af Odense den 1. august 2018 med koncertstart kl. 19.15.

Southern Avenue består af guitaristen Ori Naftaly og de to søstre – trommeslageren, perkussionisten og korsangeren Tikyra Jackson og sangerinden Tierinii Jackson. Med sig havde de bassisten og korsangeren Gage Markey samt keyboardmanden Itay Shimoni.

Southern Avenue betragtes angiveligt af flere inden for bluesgenren som sammes fremtid. Imidlertid er orkesterets musikalske udtryk langt mere præget af rock, soul, gospel og et stænk pop end af blues, hvilket de også demonstrerede på Amfiscenen.

Southern Avenue fik sidste år deres debutalbum med titlen Southern Avenue udgivet på hæderkronede Stax Records.

Hele deres album

Tierinii Jackson

Koncerten startede uden forsinkelse, og der var tryk på fra starten, hvor sangerinden Tierinii Jackson bedyrede, at orkesteret ville spille hele deres album, og det gjorde de så – plus det løse.

Orkesterets absolutte epicenter var Tierinii Jackson. Det virkede, som om hun var et yderst vellykket destillat af en hel sæk lopper.

Tierinii Jackson hoppede og sprang nemlig næsten konstant omkring på scenen med vitalitet, energi og jordskælvsagtig kraft af en styrke, der sådan cirka siger 7 på richterskalaen.

Det var omtrent kun, når hun skulle snakke mellem de mange numre, Southern Avenue leverede, at hun stod nogenlunde stille.

Sympatisk

Publikumskontakten, som den charmerende energibombe Tierinii Jackson stod for, var rigtig god, og flere gange i løbet af koncerten takkede Tierinii Jackson de mange publikummer for deres imødekommende holdning over for Southern Avenue og for deres mange smil, hvilket var et sympatisk træk.

Gage Markey

Tierinii Jackson er i besiddelse af en kraftfuld stemme, der også virker i mere afdæmpede numre som for eksempel ”It’s gonna be alright” og den gospel-agtige ”Peace will come” fra bandets album.

Sangerinden sekunderes af nogle udmærkede håndværkermusikere. En effektiv og næsten konstant smilende bassist, en udmærket keyboardmand og en god guitarist.

Både keyboard- og guitarspil mundede ud i flere udmærkede soli, der blev leveret med fremdrift.

Fejlslag

Tikyra Jackson

Tikyra Jackson spillede, hvad hun skulle, uden at hun gjorde det store væsen af sig.

Uheldigvis lykkedes det hende at præstere et par fejlslag, men bredt set fungerede hendes spil.

Tilmed lavede hun også en trommesolo af kortere varighed, men dén gjorde nu ikke noget varigt indtryk.

Tikyra Jackson og bassisten Gage Markey holdt dog godt sammen på det hele, og i det hele taget var Southern Avenues koncert præget af godt samspil.

Overraskende

Et overraskende moment var, da det dynamiske energibundt Tierinii Jackson og resten af bandet kastede sig ud i The Beatles-klassikeren ”Come together”, der blev leveret i en tung, velfungerende version.

Ori Naftaly

Her brillerede Ori Naftaly med en fin solo, der virkelig tog kegler.

At Michael Jackson ikke har levet forgæves, viste sig i Southern Avenues udmærkede version af sammes ”Blood on the dance floor.”

I dette ret så funky nummer glimrede keyboardspilleren Itay Shimoni med en inciterende solo.

Charmerende

Koncerten blev afsluttet med det næsten hymneagtige åbningsnummer ”Don’t give up” fra Southern Avenues album.

Itay Shimoni

Her opfordrede Tierinii Jackson publikum til at klappe og synge med, og dét gjorde de fremmødte beredvilligt.

Publikumsresponsen på Southern Avenues koncert afstedkom tilmed et ekstranummer, men så var det også definitivt slut.

Alt i alt var man vidne til en udmærket, energifyldt koncert med musik, som man godt kunne vugge med til, men helt op at ringe kom den dog ikke.