Blueskartellet klar med enestående jubilæumsprogram.

Foråret 2015Blues fra USA, Letland, Færøerne, Tyskland, Zimbabwe og Danmark på forårets program

Blueskartellet fylder i år 10 år, og det markeres med et stærkt forårsprogram, der kommer vidt omkring geografisk og i bluesens mange genrer.

Første stjerneskud er amerikanske Kirk Fletcher, som lørdag d 7. februar sparker sæsonen i gang. Kirk Fletcher regnes for en af verdens bedste nye fortolkere af bluesguitaren og har undervejs i karrieren været leadguitarist i The Fabulous Thunderbirds.

Denne aften sørger rutinerede HP Lange for stemningsfuld, akustisk opvarmning.

Et af de mere specielle blueslande er Letland, som har leveret Latvian Blues Band – et band, der i fjor imponerede stort ved European Blues Challenge, og som fredag d 27. februar er klar til at vælte Kulisselageret med messingsuppe og gyngende bas i bedste Chicago-bluesstyle.

Midt i marts kommer et af de store bluesnavne til Horsens: Texanske Buddy Whittington har masser af fans verden over; bl.a. som følge af sine 15 år som en del af John Mayall & the Bluesbreakers, og siden det første soloalbum har han opbygget sin egen trofaste fanskare – med god grund. Han indtager byens mest musikalske kælder fredag d 13. marts.

Efter påske, fredag d 17. april, er der texansk-tysk topmøde i kælderen, når Tony Vega byder op til dans med Kai Strauss ved sin side. Tilsammen leverer de to en rødglødende og knoglerystende blues, hvor erfaring, talent og sammenspil smelter smukt sammen, forudser Carsten Mellson.

Forårets sidste indendørs koncert er en fusion, der tegner ualmindeligt lykkeligt på forhånd: De stærke spillemænd i Blues Jamboree, flankeret af Miriam Mandipira, som ved Bluesfestivalen i november bjergtog publikum, da hun stod i front for Delta Blues Band. Der er lagt op til en varm og smuk oplevelse denne lørdag d 9. maj.

Med til programmet hører naturligvis også to af de traditionsrige søndagsjams: Den 29. marts, hvor rutinerede Jesper Bjarnesen er ankermand, samt den 26. april, hvor den gamle bluesræv Kenn Lending svinger taktstokken.

– Selvfølgelig er vi glade for at fejre Blueskartellets første 10 år, men vi er især glade for at gøre det med et meget stærkt og varieret program, der både serverer veletablerede navne og nogle af dem, der først er ved at bide sig fast, siger Carsten Mellson.

For priser og billetter, se www.blueskartellet.dk