Copenhagen Blues Festival: Mississippi Heat lørdag aften på Bartof Station.

a113fb3d-379a-4ea1-abbb-eec125a09997Mississippi Heat er et Chicago baseret blues band med det løfterige motto:
“Traditional Blues with a Unique Sound”. Bandleder og mundharpespiller Pierre Lacocque fortæller, at deres musikalske stil har rødder i Chicagos gyldne 50’er lyd, stærkt inspireret af blues giganter som Muddy Waters, Jimmy Rogers, Jimmy Reed, Little Walter, Sonny Boy Williamson og Junior Wells. Lacocque sagde i et interview i 2014: ”Det er den musikalske historie og arven fra afro-amerikanske musikere, som virkelig har haft betydning for mit spil, men også hvide harmonikaspillere som Paul Butterfield og Charlie Musselwhite, har inspireret – men vi ønsker også at bringe noget nyt og spændende til kulturen”.
Pierre har som orkesterleder og komponist haft en klar vision siden bandets start i 1991. Hans mantra er klart og fokuseret, og bandet har altid haft en  tæt ensemblelyd. Alle musikerne bliver ‘featured’ på lige fod og er velkomne til at bidrage med noget på scenen og på optagelser. Det gælder også de ‘special guests’, som tit og ofte inviteres med på både  koncerter og plader.

Inetta Visor er bandets 4. forsanger og kom med i bandet i 2001.  Hun har en stærk stemme, som passer perfekt til bandet lyd og stil.
Trommeslager Kenny ‘Beedy Eye’ Smith er oplært af de bedste,  bl.a. hans far Willie ”Big Eyes” Smith. Kennys karriere har virkelig taget fart de seneste år, og han spiller med alle VIP’erne i Chicago.  Et højdepunkt var, da han fik en Grammy i 2011, for sin medvirken på “Joined at the Hip” sammen med sin far og Pinetop Perkins, der begge spillede med Muddy Waters.

Mississippi Heat har over 25 år udgivet 11 Chicago blues plader,  og den seneste CD fra 2014, ”Warning Shot”, er deres 7. for  Delmark Records. Flere af deres plader har modtaget priser som “Best Chicago Blues CD of the Year” og “Best Blues Production”.

Bandet har turneret i US, Canada, Europa og enkelte ture i Syd Amerika, og optrådt på store festivaler over hele verden, Montreal Jazz festival, Lucerne Blues Festival, Notodden Blues Festival, og ikke mindst tre  gange på Chicago Blues Festival.

Det er derfor med stor fornøjelse, at Copenhagen Blues Festival kan præsentere dette stærke,stilsikre band, og i bedste Chicago stil, på en af byens nyeste og hyggeligste klubber, Bartof Station Inetta Visor – vokal / Pierre Lacocque – harp / Michael Dotson – guitar / Brian David Quinn – bas / Kenny ‘Beedy Eye’ Smith – trommer
Koncerten finder sted på Bartof Station Solbjergvej 3 Frederiksberg – lørdag d. 26/9 kl. 20 – Entré 190 kr. – Forsalg: Billetto.dk