Big Creek Slim og Mike Andersen modtager bluespriser.

11220090_881482985240394_3782476025406151852_nFra jazzdanmark.dk:
Onsdag den 23. september blev Copenhagen Blues Festival skudt i gang med to prisoverrækkelser og dobbeltkoncert i Amager Bio. Mike Andersen løb med en Danish Music Award for ”Årets Danske Bluesudgivelse”, mens Big Creek Slim modtog festivalens ærespris som ”Årets Danske Blues Navn”.

Der var lagt op til blues i lange baner, da Copenhagen Blues Festival onsdag aften åbnede dette års festival med en dobbelt prisfest og koncert. Ud over koncerten med sidste års vinder af en DMA Blues, Thorbjørn Risager & The Black Tornado og amerikanske John Németh, blev der også overrakt to priser i form af en Danish Music Award for ”Årets Danske Bluesudgivelse” og Copenhagen Blues Festivals egen pris ”Årets Danske Blues Navn”.

Danish Music Awards statuetten gik i år til Mike Andersen for hans album ”Home”, og det var da også en glad Mike Andersen, der efter modtagelsen udtalte sig.

“Jeg ved godt det lyder sikkert lidt som en kliché, men jeg synes oprigtigt det var et rigtig stærkt felt af nominerede og derfor blev jeg ekstra stolt over, at mit album blev valgt. Jeg er rigtig glad for de ord juryen valgte at sætte på min plade, især fordi de rammer plet i forhold til det jeg gerne ville opnå med den. Det gælder både i forhold til at blande andre genre med bluesen, som jeg jo er opvokset med, men også omkring teksterne på det her album. Jeg er glad for, at dansk blues har plads til en plade som min.” 

Bag kåring af  årets bluesalbum, står en uvildig og til lejligheden sammensat jury. Juryen havde blandt andet følgende at sige om albummet:

”Med sit album Home viser Mike Andersen en meget høj standard i dansk musik med en stor lyd og en stærkt personlig og følsom stemme. Med nyskreven musik som viser hvordan blues kan gå hånd i hånd med soul  og pop i en flot produktion, der lyder som kombinationen af klassikere og moderne hits. Med de personlige tekster om bl.a. hjemve og ensomhed har potentiale langt udenfor Danmarks grænser.”

De andre nominerede var Mojo Makers, The Blues Overdrive, Big Creek Slim og Fried Okra Band.

Aftenens anden pris, ”Årets Danske Blues Navn”, gik til guitarist og sanger Big Creek Slim, der også er kendt under navnet Marc Rune. I Copenhagen Blues Festivals begrundelse blev der lagt vægt på Big Creek Slims engagement i den traditionelle bluesmusik og dybe forståelse af bluesmusikkens rødder. Hans stærke og ekspressive stemme, enkle og autentisk guitarspil, samt hans uomtvistelige talent for at skrive gode sange. Big Creek Slim kvitterede for de 10.000 kr. og æresbeviset med en kort prøve på sit musikalske talent, inden aftenens to optrædende bands indtog scenen.

Danish Music Awards Blues blev i 2012 genoplivet af JazzDanmark og ROSA – Dansk Rock Samråd, og prisen til ”Årets Danske Blues Navn” har været uddelt siden 2002.