Dansk studie indspiller amerikanske bluesstjerner

Johnny Rawls

Tekst: Jakob Wandam

Heyman Studios er navnet på et musikstudie på Københavns Nørrebro. Studiet er skabt og ejet af Christian Heyman Zinckernagel, der også fungerer som tekniker og producer på stedet.

Trods det, at han blot er i begyndelsen af 20’erne, sværger Christian Heyman Zinckernagel til analoge indspilningsteknikker og vintage-grej (om end Heyman Studios naturligvis også tilbyder digital indspilning). Studiet er blandt andet i besiddelse af to mikrofoner, som har tilhørt John Mogensen og blev brugt på alle hans indspilninger.

Soul blues

I februar i år indfandt den amerikanske soul blues-sanger Johnny Rawls sig i Heyman Studios sammen med tyske The Özdemirs – Kenan, Levent og Erkan Özdemir – samt den italienske keyboardspiller Alberto Marsico. Indspilningerne har nu resulteret i Rawls’ album nummer 21, Where have all the soul men gone. Albummet er produceret af Johnny Rawls selv med Christian Heyman Zinckernagel som tekniker på Nørrebro-optagelserne.

Bluesnews.dk har lyttet til Where have all the soul men gone, og der er tale om et soul blues-album af høj kvalitet.

Johnny Rawls i Bygningen
Foto: Peter Widmer

Johnny Rawls, Alberto Marsico og The Özdemirs besøgte faktisk Heyman Studios allerede i marts 2019. Den 29. indspillede de – i ét take – nummeret ”I miss Otis Clay”, der blev udgivet som et bonusnummer på Rawls’ album Live in Europe (2020). Samme album indeholder i øvrigt en live-version af ”Stormy Monday” optaget i Bygningen i Vejle dagen efter, den 30. marts 2019 (Bluesnews.dk var til stede; læs anmeldelse af koncerten her).

Både Johnny Rawls og The Özdemirs har turneret i Danmark adskillige gange, hvor de også nåede en enkelt koncert på KulisseLageret i Horsens i marts i år, inden coronapandemien satte en stopper for den igangværende turné.

Texas-guitarist

Shawn Pittman på Bartof Station
Foto: Peter Widmer

I oktober 2019 turnerede Erkan og Levent Özdemir med Texas-guitaristen og –sangeren Shawn Pittman. Turnéen kom blandt andet forbi Bartof Station på Frederiksberg i forbindelse med Copenhagen Blues Festival (læs her).

Shawn Pittman var begejstret for kemien med de to tyskere, og da Erkan Özdemir kunne anbefale indspilningsfaciliteterne i Heyman Studios, gik trioen i studiet i København og indspillede, hvad der skulle blive til albummet Make it right! (2020).

Pladen har høstet stor ros i den internationale bluespresse, og det samme har Christian Heyman Zinckernagel for sin organiske produktion. Anmelderne og Shawn Pittman selv er enige om, at omgivelserne og produceren har fået det bedste frem i amerikaneren.

Heyman Studios og Christian Heyman Zinckernagel er altså ved at skabe sig et navn på den internationale bluesscene. Det skal blive spændende at se, hvem der lægger vejen forbi studierne i København næste gang.