Flere nye singler fra danske bluesbands

Tekst: Jakob Wandam

I forrige måned kunne Bluesnews.dk berette om flere nye single-udgivelser, som alle var forløbere for kommende danske bluesalbum (læs her). En af de nævnte singler var JB & the Hüggelis ”Will you be there”, og nu er den på gaden – i hvert fald på den virtuelle gade! Du kan høre nummeret her:

”Will you be mine” byder på oldschool Chicago blues af bandet, der består af Jesper Bjarnesen (guitar og vokal), Oscar Martin Eriksen (trommer), Jais Kurečko Eriksen (bas) og Hanse Jensen (saxofon). Medvirkende på nummeret er også pianisten Kim ”Bacon” Nedergaard.

Bluesnews.dk interviewede for nylig Jais Kurečko Eriksen om JB & the Hüggeli og meget andet. Læs interviewet her.

Nummer tre

Trainman Blues fortsætter med at udsende single-forløbere for det album, der skal udkomme i foråret 2021. Vi har allerede fortalt om de to første, ”Poor you” og ”I’m fire”, og i morgen, onsdag den 18. november, udkommer single nummer tre, ”Losing time”.

Hovedkræfterne i Trainman Blues er forsanger Richard Farrell og bassist og producer Laust ”Krudtmejer” Nielsen.

Læs mere om det kommende Trainman Blues-album og andre Richard Farrell-projekter her, og læs interviewet med Laust ”Krudtmejer” Nielsen, hvor han fortæller om sin producer-gerning, her.

Svensk-dansk

Nyt er der også fra det svensk-danske band The Kokomo Kings. Bandet består af Martin Abrahamsson (vokal og guitar), Magnus Lanshammar (bas og guitar), Daniel Winerö (trommer) samt det danske islæt, Ronni Boysen (guitar).

The Kokomo Kings har udgivet tre album hidtil, senest Fighting fire with gasoline fra 2019 (læs anmeldelse her). Nu rører orkestret på sig igen, og det er foreløbig blevet til to nye singler i efteråret.

Den første single udkom den 16. oktober og hed ”Buckle up”. Hør den her:

Den 6. november fulgte The Kokomo Kings op med endnu en single. Denne gang var titlen ”Turning wine into water”. Sangen er skrevet af Magnus Lanshammar og kan høres her:

The Kokomo Kings var i september måned nomineret til en Blues Lounge Radio Show Award i kategorien “Artist of the Year”, som de første gang vandt i 2018. Denne gang blev det tyske B.B. & the Blues Shacks, der løb med prisen, men til gengæld kunne Ronni Boysen for andet år i træk kalde sig “Guitarist of the Year” (læs mere her).

Bluesrock-ballade

Endelig har sangeren, guitaristen og sangskriveren Troels Skovgaard for nylig udsendt singlen ”Wash my blues away”. Sangen udkom den 28. oktober og kan høres her:

”Wash my blues away” er en forløber for en ep, som skal udkomme i 2021. Nummeret er en bluesrock-ballade med et touch af jazz.

Troels Skovgaard har et langt og vidtfavnende cv som studieguitarist, men i blueskredse kendes han måske bedst som tidligere medlem af Mama’s Blues Joint. Han kan høres på deres selvbetitlede debutalbum fra 2005.

I eget navn har Troels Skovgaard hidtil udsendt tre album, hvoraf det seneste ganske enkelt bar titlen The album. Det udkom i 2013.