Flere udgivelser på vej fra Richard Farrell

Richard Farrell
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

Den irsk-københavnske sanger Richard Farrell har netop annonceret et nyt projekt med navnet KettleFish. KettleFish spiller ikke blues, men bliver beskrevet af Richard Farrell som ”electronic soul”, om end musikken indimellem indeholder elementer af blues, fortæller sangeren til Bluesnews.dk.

KettleFish er parat med sin første ep-udgivelse, som er mikset og mastereret. En udgivelsesdato vil blive offentliggjort snarligt.

Med på KettleFish-ep’en er velkendte danske bluesmusikere som bassisten Laust ”Krudtmejer” Nielsen (Trainman Blues, The Cornbread Project), trommeslageren Thomas Crawfurd (Fried Okra, Trainman Blues) og mundharpespilleren Nisse Thorbjørn (Copenhagen Slim) samt Yannik Hartig, Alex Opazo og Ayi Solomon, percussion og Jose Lezaeta, saxofon.

Trainman Blues

Trainman Blues (Laust Nielsen, Thomas Crawfurd, Ronni Boysen, Richard Farrell)
Foto: Riccardo Cereser

Richard Farrell udsendte albummet Lights at sea i Irland i 2012, men er herhjemme bedst kendt fra bandet Trainman Blues, hvor han agerer forsanger, sangskriver og guitarist. Trainman Blues debuterede i 2018 med cd’en Trainman Blues, der indbragte dem en Danish Music Award for Årets Danske Bluesudgivelse (læs anmeldelse her).

Netop nu arbejder Trainman Blues på et nyt album, der forventes at udkomme til april 2021. Inden da vil der dog komme 5-6 singleudspil fra albummet, og den første single – og tilhørende video – udsendes onsdag den 19. august 2020. Titlen på sangen er ”Poor you”.

Ud over Richard Farrell og Laust ”Krudtmejer” Nielsen, som er de to hovedkræfter i Trainman Blues, vil det kommende album have bidrag af guitaristerne Ronni Boysen og Rune Højmark, trommeslagerne Lars Heiberg Andersen og Thomas Crawfurd, pianisten Kristian Andersen, mundharpespilleren Peter Nande og korsangerinden Cecilie Andersen.

Laust “Krudtmejer” Nielsen
Foto: Frank Nielsen

Ikke noget lignende

Desuden kommer der nok 2-3 yderligere medvirkende på et nummer, som endnu ikke er indspillet, fortæller Laust ”Krudtmejer” Nielsen til Bluesnews.dk. Sangene er skrevet af Laust Nielsen og Richard Farrell.

– Der kommer mindst tolv numre på det nye album, hvoraf to af dem er soulnumre. Og jeg tror også godt, jeg tør love, at man ikke har hørt noget lignende fra Danmark, siger Laust ”Krudtmejer” Nielsen og fortsætter:

– Jeg tror, man får sig lidt af en overraskelse. Målet er at tage alt et level op: produktion, sangskrivning, videoer, lancering, PR osv.

Koncerter

Efterhånden som spillestederne er begyndt at åbne igen, har Trainman Blues spillet et par koncerter på Bornholm og i København. Men Richard Farrell, der er vendt hjem til Danmark efter at have tilbragt det meste af nedlukningstiden i Frankrig, spiller også koncerter som solist og med egen kvartet.

Richard Farrell
Foto: Jakob Wandam

Richard Farrell Quartet består af Richard Farrell (vokal, klaver, guitar), Lars Emil Riis (keyboard), Spencer Gross (kontrabas) og Lars Heiberg Andersen (trommer), og også med dette band planlægger Richard Farrell at udgive et album. Farrell fortæller Bluesnews.dk, at det bliver et live-indspillet album med soul, folk, blues og latin, og planen er en udgivelse i løbet af 2021.

Richard Farrell Quartet kan opleves live på Charlie Scott’s Bar i København lørdag den 15. august 2020 (se Facebook-begivenhed her).

Læs mere om Richard Farrell og hans baggrund i Bluesnews.dk’s interview fra 2017 her.