Anmeldelse: Sahra da Silva: Swept off my stilettos (Woodrat Music)

Af Jakob Wandam

Mens vi venter på det næste fuldlængde-album fra Sahra da Silva, som planlægges udgivet til efteråret, er Swept off my stilettos dukket op på vinyl. Der er tale om en seks numre lang ep, som kun er tilgængelig i dette format.

Swept off my stilettos består af tre studieindspilninger (side A) samt tre sange i live-versioner optaget på Galatheakroen i København i november 2022 (side B).

Studienumrene er de to singler ”Just a bit crazy” og ”Learn to love again”, som begge blev udgivet digitalt sidste år (læs her og her), og som vil være at finde på det kommende album. Den tredje studieindspilning er et nyt arrangement af sangen ”I wanna love you”, som i sin originalversion var en del af Sahra da Silvas forrige album #blueswoman (læs anmeldelse her).

Hvor #blueswoman meget naturligt understregede blues-energien i Sahra da Silvas musik, er der på Swept off my stilettos trukket mere i retning af klassisk soul. Det er Laust ”Krudtmejer” Nielsen, der har stået for arrangementerne, lige som han spiller de fleste instrumenter på studie-siden, dog bakket op på alle tre tracks af Hans Nybo Jørgensen på barytonsaxofon og Peter W. Kehl på trompet (begge fra Thorbjørn Risager & the Black Tornado).

Det klæder numrene rigtig godt, hvad enten det drejer sig en svulstig ballade som publikumsfavoritten ”I wanna love you” eller den varmt funky ”Just a bit crazy”. Og ikke mindst ”Learn to love again” er en virkelig lækker og iørefaldende soul-sag, næsten i Burt Bacharach/Dionne Warwick-territoriet. Her synger Sahra da Silva duet med den talentfulde Renay, og det er to virkelig gode soulstemmer, der boltrer sig i Laust ”Krudtmejer” Nielsens varme arrangement.

På B-sidens live-numre bakkes Sahra da Silva op af Laust ”Krudtmejer” Nielsen på bas, Rune Højmark på guitar, Jesper Bo Hansen på orgel og Jens Stoklund Jensen på trommer samt en blæserduo bestående af Peter W. Kehl (trompet) og Johan Bylling Lang (barytonsax). Igen pakkes Sahra da Silva ind i en varm og fyldig soul-lyd; det er super-stilfuldt og delikat og lyder bare drøngodt!

Vi får en live-udgave af februar-singlen “One way” (læs mere her) og så af ”I wanna love you” og ”Just a bit crazy”.

Sahra da Silvas karriere synes virkelig at have taget fart i de seneste år, og det er fuldt fortjent. Som en anden Etta James kan da Silva synge det hele: Chicago blues, rhythm & blues, soul, funk, rock & roll, jazz … Men Sahra da Silva lyder bestemt ikke som Etta James; hun har en unik og øjeblikkeligt genkendelig lyd og en af de største stemmer i dansk populærmusik i dag.

Swept off my stilettos sætter Sahra da Silva i scene som souldiva, og den lover rigtig godt for det planlagte album.