Kenn Lending debuterer med nyt band på Mojo

Kenn Lending
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Kenn Lending Blues Band stod i 2019 på spring til at fejre 40-års jubilæum. Lending havde samlet sit band, som det havde set ud i perioden fra 1986 til 1996, og med denne ”Vintage Edition” af Kenn Lending Blues Band samt et nyt bookingbureau i ryggen var den danske blueslegende klar til at indtage landets bluesscener med en ambitiøs jubilæumsturné (læs her).

Et live-album med titlen It’s been a long time blev indspillet i Kulturhuset Pilegården i Brønshøj, og der var planer om at gå i studiet med det gendannede orkester.

Så ramte coronakrisen imidlertid, og alle planer blev kuldkastet. Koncerterne blev aflyst, og bandmedlemmerne blev isoleret hver for sig. I sommeren 2021 forlod Kenn Lending Blues Bands tangentspiller Henning Verner orkestret, og i december samme år mistede Kenn Lending sin ven og sparringspartner siden 1970’erne, da trommeslager Frank Larsen døde (læs her).

Legendariske

Henrik Kjelin
Foto: Edith Tamayo

Kenn Lending er dog ingenlunde til sinds at lade sig bremse, og fra februar er Kenn Lending Blues Band atter klar til at gøre de danske bluesscener usikre. Det sker første gang på Københavns legendariske blues-spillested Mojo Blues Bar, hvor Kenn Lending Blues Band spiller lørdag den 19. februar klokken 22.

Det er naturligvis stadig orkesterleder Kenn Lending, der står for vokal og guitar, og Svenni Svafnisson fra ”Vintage”-holdet er fortsat med på bas.

Jacob Vikkelsø

Med på orgel er kommet Henrik Kjelin, der også er kendt fra det uhyre populære New Orleans-funkband WonderBrazz. Henrik Kjelin har endvidere spillet i folkbandet Today og fusionsorkestret Organic Paste, lige som han har indspillet med for eksempel J. Tex og T.S. Høeg.

På trommestolen har Jacob Vikkelsø sat sig. Jacob Vikkelsøs mest prominente indspilningsjobs har nok været med Lars H.U.G., men han har også været i studiet med eksempelvis J. Tex & All My Exes.

Lidet puristiske

Kenn Lending
Foto: Frank Nielsen

De to nye folk henter altså ikke det meste af deres erfaring fra bluesscenen, og det falder meget godt i tråd med Kenn Lendings lidet puristiske forhold og tilgang til musikken. Kenn Lending selv er nok Danmarks største nulevende blueslegende med årtiers spilleerfaring med navne som ”Champion” Jack Dupree, Memphis Slim, Luther Allison og Louisiana Red.

Men han har aldrig været bange for at inkorporere funk, jazz, fusion, latin, gospel og rock med mere, og hans nye hold har kompetencerne og erfaringen til at følge bandlederen, hvorhen hans muse måtte lede ham. Der skal nok være nogle publikummer, der får sig en nogle overraskelser og overstegne forventninger. Og Kenn Lending vil både grave dybt i bagkataloget og bringe ny musik på banen, for planen er at tage den nye version af bandet med i studiet og indspille nyt materiale.

Læs mere om Kenn Lending Blues Bands koncert på Mojo den 19. februar, herunder billetkøb, her.