Album: The Deepers: Firsthand Experience

Et nyt band af yderst rutinieret kræfter har set dagen lys i “The Deepers”. Således består bandet af garvede folk som slidemesteren David Kampmann og Jimmy Kroggaard, som begge har en fortid som stiftende medlemmer i Baal. Samt orgelmesteren Dan Hemmer og Morten Sidenius på trommer. Bandet fortolker på deres første udspil 10 traditionelle blues numre fra artister som Skip James, Robert Johnson og Booker White. Fortolkningerne er alle moderniserede og rockede versioner af disse numre og ligger derfor et stykke fra de gamle originaler.

Pladen er velproduceret og bandet spiller med rigtig god energi og medlemmerne brilliere med deres solistiske-færdigheder som må siges at være i top-klasse. Skal man være lidt “picky” og pege en enkelt svaghed eller to kunne det være at vokalen ikke står helt så stærk som resten af udtrykket. Det skal dog understreges at den ingenlunde er svag. Ellers kunne man pege på at fortolkningerne savner en snert mere af den nerve man oplever på originalerne. Det sagt, er disse jo også nærmest umuligt at hamle op med!

Udtrykket er rocket og beskidt, men på en kontrolleret og poleret facon og minder en smule som en opdateret version af Delta Cross Band.

Pladens bedste numre synes at være “Illinois Blues”, “Me & The Devil” og “Kokomo Me Baby”.

Læs mere om The Deepers her og køb pladen her.