Velkendt trommemand får endnu et fast job

Claus Daugaard
Foto: Peter Widmer

Tekst: Peter Widmer

Trommeslageren Claus Daugaard har været på bluesbanen i adskillige år og har et flere kilometer langt CV. Samme tæller mange år som manden bag trommesættet hos så prominente bluesbands som Blue Junction, Shades of Blue og Ole Frimer Band. De to sidstnævnte orkestre er Claus Daugaard stadig fast mand hos.

Ovennævnte bands er dog langt fra alle dem, som Claus Daugaard har passet takten – og mere til – hos. For eksempel spillede han for snart mange år siden i det legendariske, hårdtarbejdende Knasens Blues Band.

Claus Daugaard med Shades of Blue
Foto: Peter Widmer

Desuden har han for eksempel også fra tid til anden spillet med Skriver Bjarnesen Band, og nu er Claus Daugaard tilmed trådt ind i en for ham ny band-konstellation, nemlig Kent T. & the Delta Grinders. Dette kunne læses på Facebook den 30. august 2021 (læs også her).

Claus Daugaard sidder også ind i forskellige andre band-sammenhæng, når der er behov derfor. Eksempelvis passede han trommerne bag den meget velanskrevne engelske bluesrock-guitarist Aynsley Lister, der spillede på Kattrup Old School Blues Rock ’n’ Roots Festival lørdag den 28. august 2021.

For nylig

Bluenews.dk har været i telefonisk og e-mail-forbindelse med Claus Daugaard til en kort snak om hans nye situation hos Kent T. & the Delta Grinders.

Claus Daugaard
Foto: Frank Nielsen

Forleden præsenterede Kent Thomsen ” … vores nye ankermand bag gryderne” på Facebook. Den ”nye ankermand” er dig, Claus Daugaard. Hvordan kom det, at du nu (også) er med i Kent T. & the Delta Grinders i stand?

– Kent og jeg har talt om løst og fast de sidste par år, og om, at han havde startet et band med Morten Husted (kontra- og el-bas, mandolin og vokal) og hr. Hansen (Henrik Hansen, mundharpe og vokal). Det synes jeg, lød spændende, så det havde han nok i tankerne, da han ringede. Jeg spiller indimellem rock & roll med Husted, og vi svinger godt.

Du og Kent Thomsen kender jo hinanden fra 1980’ernes gyldne dage, hvor I også spillede sammen. Kan du kaste lidt lys over dette faktum?

– I slut-80’erne spillede jeg med Knasens Blues Band; de var min læreplads. Vi havde nogen gange brug for en afløser eller en 4. mand. Det var tit Kent. Sådan mødte jeg Kent.

Uden så meget pis

Jeg går ud fra, at det var Kent Thomsen, der kontaktede dig angående et eventuelt job med hans band Kent T. & the Delta Grinders. Hvordan gik dét for sig?

Claus Daugaard
Foto: Frank Nielsen

– Ja, der var Kent, som ringede for et par måneder siden og spurgte, om jeg havde lyst og tid. Jeg tænkte ikke over det, men svarede straks ja tak. Jeg kender jo Kent og stilen. Den er rå og uden så meget pis. Det kan jeg godt li’.

Hvad var det, der fik dig til at sige ja til at blive en del af Kent T. & the Delta Grinders? Hvorfor sagde du ja til jobbet? Er det pengene, der trækker?

– Det er absolut ikke pengene, som trækker, men derimod noget helt andet. Det drejer sig om at være en del af et andet musikalsk udtryk end det, jeg normalt spiller, og så har jeg aldrig spillet i et band, hvor mundharpen er så stor en del, og det ville jeg gerne.

Udtryk

Claus Daugaard
Foto: Peter Widmer

Var det sådan, at du mente, at du trængte til noget supplerende luftforandring i relation til de andre to bands, du spiller i?

– Jeg spiller i forvejen med et par supergode bluesbands, som har hver deres udtryk, som jeg elsker, og har absolut ingen planer om at spille mindre med dem. Men Kent er som sagt noget helt tredje. Det bliver der også plads til i kalenderen.

Var du bekendt med Kent T. & the Delta Grinders’ musik og deres historie? Har du mødt hele bandet?

– Jeg kendte kun bandet af omtale. Jeg har været en tur i Kolding i sommer, hvor jeg mødt Kent og Morten til en lille snak om bandet og fremtiden. Vi spillede et par af bandets nye numre.

Bidrage

Havde du nogensinde oplevet Kent T. & the Delta Grinders live, da du sagde ja til jobbet?

– Jeg har aldrig hørt bandet live. Mit håb er at kunne bidrage med den erfaring, jeg nu har, og være med til at forme musikken.

Claus Daugaard
Foto: Peter Widmer

Hvad mener du, at du kan bidrage til Kent T. & the Delta Grinders med?

– Nu skal vi lige i gang, finde lyden sammen. Så regner jeg med, at den bliver ret upoleret, storsvingende og i ægte Kent Thomsen-stil.

Har du nogen idéer til, hvad der skal spilles med Kent T. & the Delta Grinders, og i givet fald hvilke? Desuden vil jeg lige spørge dig, om du kommer til at skrive numre til bandet, eller vil du bidrage med forslag til, hvordan orkesterets numre – og lyd – skal formes? Kent Thomsen skriver på Facebook den 30. august i år: ”Til gengæld skrives der ihærdigt på nye sange til et album, vi går i studiet med, når Henrik er tilbage” (efter længere tids sygdom). Mon dét kommende album er noget, du kommer til at bidrage til?

– Jeg kommer nok ikke til at skrive musik, men helt sikkert til at give min mening til kende og forsøge at bidrage til det nye album, som Kent skriver på, hvis det giver mening.

Til jeg dør

Claus Daugaard med Ole Frimer Band
Foto: Frank Nielsen

Nu spiller du jo i forvejen i Ole Frimer Band og i Shades of Blue. Har du ”clearet” dit nye job hos Kent T. & the Delta Grinders med henholdsvis Ole Frimer Band og Shades of Blue? Jeg går ud fra, at du fortsætter med disse to bands. Hvad var disse to orkestres reaktion på dit nye engagement med Kent T. & the Delta Grinders?

– Ole Frimer og Shades of Blue er noget af det bedste, der nogensinde er sket for mig. Der bliver jeg, til jeg dør. Jeg har nævnt det, og folk lykønsker mig med jobbet hos Kent.

Kan du se, at der på nogen måde kan blive konflikter mellem dine jobs hos Shades of Blue og Ole Frimer Band i relation til dit nye job med Kent T. & the Delta Grinders?

– Med lidt planlægning skal tingende nok flaske sig, der er jo 12 måneder på et år, og de andre har også andre spillejobs. Mit udgangspunkt er altid at forsøge at bygge fundament til sangene; sådan bliver det her.

Ligefrem

Claus Daugaard
Foto: Peter Widmer

Hvad kommer dit medlemskab af Kent T. & the Delta Grinders til at give dig af nye udfordringer, og hvad er det ved Kent T. & the Delta Grinders, du sætter pris på? Hvad er det ved dem, som du sætter størst pris på?

– Jeg har som sagt aldrig spillet i sådan en konstellation før, men jeg har dog afløst i Trouble Cats nogen gange.

Måske skal jeg finde en anden måde at gribe tingene an på, vi må se. Jeg har et par gange afløst i Kents gamle band, du ved, dengang med Nello og Niels Ole Thorning.

Kent er ligefrem, og mener det, han spiller. Det har jeg altid godt kunnet li, slutter Claus Daugaard.