1000 Meter Blues i Viborg

Af Jakob Wandam

Hvert år i den første weekend i juni afholder Viborg Blues- og Musikforening éndags-festivalen 1000 Meter Blues i samarbejde med restauranter og værtshuse i byen. Således også i år, hvor det altså foregår lørdag den 2. juni.

Koncerterne finder sted på fortovene i Viborg midtby, og årets 1000 Meter Blues har fire navne på plakaten.

Duoen Holtsø & Wittrock lægger ud på Café Børsen, hvor de spiller klokken 12. Sangeren Jes Holtsø, der blev kåret som Årets Danske Bluesnavn 2012, og pianisten Morten Wittrock udsender deres fjerde album, Det’ altid nu, den 1. juni, så mon ikke der bliver rigeligt med smagsprøver fra dén plade, når Holtsø & Wittrock optræder dagen efter i Viborg?

Beggars Blue

Klokken 13.30 er Viborg Bryghus vært for en koncert med Beggars Blue. Aalborg-bandet har tre album på samvittigheden, hvoraf det seneste, New boots (læs anmeldelse her), udkom sidste år. Trioen består af guitarist og sanger Jan Edvard, bassist Jesper Bue og trommeslager Jan Hvingel.

Tim Lothar er næste navn på plakaten. Den frederikshavnske guitarist og sanger er albumaktuel med More stories (læs anmeldelse her), og han kan høres på Restaurant Latinerly klokken 15.30. Tim Lothar blev Årets Danske Bluesnavn i 2008. Han startede karrieren som trommeslager i Lightnin’ Moe and his Peace Disturbers, men kastede sig siden over country bluesen og den akustiske guitar. Tim Lothar har udgivet syv album i eget navn, inklusive samarbejder med Peter Nande, Holge HoBo Daub og Mojo Workings.

Terji Krossteig Messell
Foto: Frank Nielsen

Endelig spiller den færøske bluesmand Terji Krossteig Messell på Ølluminati, og det gør han både klokken 17.30 og 19.30. Terji har for kort tid siden udsendt Blúsmaður (læs anmeldelse her), som er hans album nummer fire. Ud over at synge – på færøsk – spiller Terji Krossteig Messell akustisk guitar og af og til også ukulele.

Koncerterne på 1000 Meter Blues er gratis, så der er sådan set ingen undskyldning for at blive væk fra Viborg lørdag den 2. juni 2018.