Nyt på vej fra Holtsø & Wittrock

Morten Wittrock og Jes Holtsø

Det musikalske makkerpar Jes Holtsø og Morten Wittrock er tilbage efter tre år og udsender deres fjerde album, Det’ altid nu, den 1. juni. Holtsø & Wittrock bevæger sig på albummets ni numre atter en gang i et dansksproget soul-, rock- og bluesunivers.

Holtsø & Wittrock har håndplukket et stærkt hold musikere til udgivelsen. Jes Holtsøs rå og intense vokal suppleres på flere numre smukt af to etablerede vokalkræfter, nemlig Ivan Pedersen og Lei Moe, der medvirker på kor.

Derudover har Holtsø & Wittrock allieret sig med guitaristerne Jens Runge og Knud Møller, Anders Gaardmand på saxofon og Peter Marott på trompet samt den prisvindende og anerkendte amerikanske trommeslager John Chipman, som Morten Wittrock har stiftet bekendtskab med i Austin, Texas.

Nummeret ”Postkort” er en duet med hele Danmarks countrydronning Ester Brohus, der en sjælden gang er blevet overtalt til at synge på dansk.

Langtidsholdbart samarbejde

Morten Wittrock og Jes Holtsø har samarbejdet siden 2009. Det er blevet til et givtigt og glædeligt musikalsk partnerskab, der hele tiden vokser sig større og stærkere.

”At møde en musikalsk partner, hvor kombinationen går op i en højere enhed, sker så sjældent i musikken. Så Wittrock og jeg holder ved,” konstaterer Holtsø.

Morten Wittrock komponerer og producerer al musikken, og endnu en gang har Holtsø & Wittrock på tekstsiden allieret sig med tekstforfatter Marcus Winther-John, der igen har fundet ind til essensen af Holtsøs uhøjtidelige og ironisk selvrevsende univers.

”Jeg kan fuldstændig genkende mig selv i Marcus Winther-Johns tekster og kan relatere til hvert et ord i dem. Teksterne rammer min sindstilstand og de stemninger, der er min egen DNA – både som mand, menneske og musiker. Netop derfor kommer teksterne helt under huden på mig, hver gang jeg synger dem,” siger Jes Holtsø.

Og synger – det gør Holtsø så ofte, han kan komme til det. Den populære duo spiller hen mod 50 koncerter om året i Danmark. Men også i Tyskland har Holtsø & Wittrock et stort publikum. Dette kan til dels tilskrives tyskernes kærlighed for Olsen Banden, som i øvrigt fejrer 50-års jubilæum i år. Som de fleste nok ved, blev den unge Jes Holtsø første gang landskendt, da han spillede Keld og Yvonnes søn Børge i den populære filmserie.

På takkelisten

Albummets første single er den iørefaldende ”Sydpå”. I videoen, som du kan se nedenfor, kører d’herrer Holtsø & Wittrock ud af landevejen og sydpå i Olsen Bandens genkendelige bil, som alle husker fra filmene. At de har valgt at skyde videoen netop i denne bil, er en lille hyldest til Olsen Banden i jubilæumsåret.

Sydpå kan være et vidt begreb, men på nummeret skal vi nærmere bestemt ad E47 fra København til Maribo. Selvom man er inkarneret københavner, og har levet det meste af sit liv på stenbroen, kan provinsen og landlig idyl sagtens virke tillokkende. Ikke mindst når ens udkårne befinder sig netop her, og det gør Jes Holtsøs kærlighed. ”Sydpå” er dedikeret til netop hende.

Holtsøs store stemme vidner om et levet liv, der som bekendt har budt på lidt af hvert. De sidste mange år af hans liv har for det meste været optur. Dét og alle livets og hverdagens små ting er han taknemmelig for. Det sættes der ord på i albummets afslutningsnummer ”Takkelisten”.

Singlen “Sydpå” udkom den 4. maj, og albummet Det’ altid nu kan altså erhverves fra den 1. juni.