Blueskartellets Ærespris til Peter Nande.

peter nandeMusiker og musikiværksætter løb med årets hædersbevisning til Bluesfestival Horsens.

Blueskartellet i Horsens uddelte lørdag sin årlige Ærespris. Det skete, som traditionen byder, i forbindelse med Bluesfestivalen på Horsens Ny Teater og Kulisselageret.

Prisen, der består af en skulptur udført af billedhugger Filip Møller og som er sponseret af Middelfart Sparekasse, gik i år til sanger, musiker og musikiværksætteren Peter Nande.

Formanden for Blueskartellet Carsten Mellson gav bl.a. denne begrundelse for valget:

-Peter Nande er nok den musiker, der har optrådt allerflest gange her hos Blueskartellet i Horsens. Det har han af mange gode grunde. For det første er han en dedikeret og dygtig bluesmusiker, som altid leverer varen med entusiasme, talent og glimt i øjet – og det har han gjort gennem rigtig mange år. For det andet er han en ægte musik-entreprenør – eller iværksætter, om man vil, sagde formanden.

Peter Nande har gennem den senere år været med i mange nye konstellationer på den danske blues-and-roots-scene – ikke mindst Blues Jamboree, hvor et par håndfulde af de stærkeste danske bluesnavne har været på landevejen sammen i flere omgange. Han har også skabt opmærksomhed om navne som Mud Morganfield og Big Creek Slim, som i dag hører til de mest populære i det danske bluesmiljø.

-Hele vejen igennem har Peter Nande haft fokus på samspil og samarbejde, samtidig med at hans evner som musiker og showman altid kommer til sin ret, sagde Carsten Mellson, inden han overrakte skulpturen til den overraskede prismodtager.

Det var ottende gang, prisen blev uddelt. De tidligere modtagere af Blueskartellets Ærespris er Jens Juul, Mike Andersen, Ronni Boysen, Ole Frimer, Uffe Steen, Thorbjørn Risager samt Troels Jensen. Prisen uddeles til en dansk blueskunstner, der har gjort en ekstraordinær indsats for det danske bluesmiljø.