B’Sharp præsenter masser af blues i Silkeborg i efteråret.

larrygarnerDanmarks ældste bluesforening ligger i Silkeborg og nærmer sig efterhånden 20 år på bagen. B’Sharp har nu sit endelige efterårsprogram klar.

Programmet ser således ud:
Lørdag den 21. september Janice Harrington – Bag of Blues (US/DK) Feat: Kenn Lending
Lørdag den 5. oktober Larry Garner (US)
Lørdag den 19. oktober Danish Blues Challenge 2013 (semifinale) 7th Møblomania Blues Award
Lørdag den 9. november Bop Till U Drop DK/N) & The Blues Express (Vinder af Danish Blues Challenge 2011)
Lørdag den 23. november Golden State Texas Lone Star Revue (US) Little Charlie Baty, Anson Funderburgh & Mark Hummel m. fl.

Udvalgte koncertomtaler:
Lørdag den 21. september Janice Harrington – Bag of Blues (US/DK) Feat: Kenn Lending
En af Danmarks mest internationalt anerkendte bluesguitarister er Kenn Lending. Han åbner B’Sharps efterårssæson, med den amerikanske blues diva Janice Harrington i front. I 1988 udgav de sammen albummet ”Double Dynamite”, indspillet i København. Siden hen har de optrådt sammen rundt om i Europa og USA. Den 70-årige sangerinde Janice Harrington har haft en lang karriere, som langt fra er forbi. Hun behersker flere stilarter og synger r&b, soul, gospel og blues. Hun har bl.a. optrådt sammen med Lionel Hampton, Sammy Davis Jr., Luther Allison og Champion Jack Dupree. På det seneste turnerer hun sammen med Kenn Lending og hans band, som foruden mesteren selv på guitar består af hans gamle fælle Henning Verner på keyboards, Kim Thomsen på trommer og den lokale bassist Erik Sandager fra Ry.

Lørdag den 5. oktober Larry Garner (US)

Det er efterhånden 5 år siden, Larry Garner optrådte på Rampelys. Det var i forbindelse med 10th international Blues Event, som nogen sikkert vil huske. Garner er efterhånden mere kendt i Europa end i USA. Han er en ombejlet herre og spiller overalt i Europa. I starten af hans karriere blev han inspireret af Louisiana Swamp Blues, af musikere som Silas Hogan, Raful Neal, Clarence Edwards og Wispering Smith. Garner selv stammer fra Baton Rouge i Louisiana.
Han lærte at spille guitar hos sin onkel og nogle ældre gospelmusikere. Efter at han havde aftjent sin værnepligt i bl.a. Korea, vendte han tilbage til sin hjemby hvor han fortsatte sin musikalske karriere. Han har spillet på de fleste store festivaler som New Orleans Festival, Poconos Festival New York, Efes Blues Festival Tyrkiet, London Blues Festival, Djurs Blues Festival og m.fl. Larry Garner er en fantastisk storyteller og skriver alle sine sange selv. Musikken er Louisiana Blues, tilsat en smule reggae, Chicago og Texas Blues.

Lørdag den 19. oktober Danish Blues Challenge 2013 (semifinale) 7th Møblomania Blues Award
I samarbejde med Jysk Blues Netværk afholder B’Sharp Danish Blues Challenge for tredie gang og samtidig den syvende udgave af Møblomania Blues Award. Den skal være med til at støtte, promovere og udvikle vækstlaget på den danske bluesscene. Vinderen af aftenens semifinale deltager i finalen i Aarhus den 26. oktober, hvor den endelige vinder af DBC bliver fundet. Som bonus medfølger en præmie på 5000 kr. skænket af Møblomania, en kunstgenstand af keramikeren Henriette Duckert og endelig deltagelse på European Blues Challenge i april 2014 i Riga, Letland. Nr. 2 og 3 i finalen i Aarhus får et gavekort til en musikforretning i Silkeborg og Århus. Du kan læse mere om de enkelte orkestre på www.bsharp.dk

Lørdag den 23. november Golden State Texas Lone Star Revue (US) Little Charlie Baty, Anson Funderburgh & Mark Hummel m. fl Bag dette navn gemmer sig to af USA’s bedste guitarister, Anson Funderburgh og Little Charlie Beaty. På mundharmonika har man den karismatiske Mark Hummel. Og så en rytmesektion der sparker r.., med Wes Starr på trommer og bassisten R.W. Grigsby. Little Charlie Baty var med til at starte “Little Charlie & The Nightcats”, som udgav 12 albums på Alligator records. Et af de største navne på den amerikanske vestkyst. Anson Funderburgh stammer fra Texas og var i mere end 25 år bandleader hos “Anson Funderburgh & The Rockets”. Desuden havde han et langt makkerskab med den nu afdøde harmonikaspiller Sam Myers. Funderburgh er en af de bedste texasguitarister i nyere tid. Mark Hummel, som spiller mundharmonika hører til eliten på dette instrument og er manden bag dette projekt tværs over USA. Rytmesektionen består af to garvede folk: trommeslager Wes Starr som har siddet bag folk som Omar Dykes, Jimmy Vaughan, Gary Primich, Mike Morgan, Earl King, James Cotton, Kim Wilson og m.fl., og sidst, men ikke mindst den ultra stabile bassist R.W. Grigsby. Det må blive efterårets blueshøjdepunkt i Silkeborg!

Læs yderligere koncertomtaler, medlemskab og køb billetter via Bsharp.dk