Flere navne til Blues Heaven og Blues Paradise

Tekst: Jakob Wandam

Tilbage i februar kunne Bluesnews.dk løfte sløret for de første navne på plakaten ved årets Blues Heaven Festival i Frederikshavn (læs her).

Det drejede sig dengang om Curtis Salgado, The Nick Moss Band og Tad Robinson feat. Alex Schultz.

Nu har Peter Astrup Blues Productions afsløret yderligere fem navne til Blues Heaven, hvoraf to også optræder ved Blues Paradise i Næstved.

Blues Music Awards

Shemekia Copeland
Foto: © Mike White

Nu toppes programmet af den amerikanske sangerinde Shemekia Copeland. Hun er netop nu nomineret til ikke mindre end fire Blues Music Awards (BMA) for sit seneste album, America’s child (2018), og hun har tidligere vundet otte af slagsen og været nomineret hele 31 gange.

Det er altså et den internationale bluesscenes helt store navne, der har meldt sin ankomst til Frederikshavn.

Shemekia Copeland har blues i blodet, idet hun er datter af den store, afdøde sanger og guitarist Johnny Copeland. Hun har udgivet ni plader siden debuten i 1998 med albummet Turn the heat up.

Den nu afdøde Chicago blues-dronning Koko Taylor udråbte Shemekia Copeland til sin arvtager, og Copeland er da også rundet af samme klassiske sangtradition som Taylor, Etta James m.fl. – Shemekia Copeland er med andre ord et vokalt kraftværk og en karismatisk performer.

Shemekia Copeland optræder både på Blues Heaven og Blues Paradise.

Tunge drenge

Guitaristen og sangeren Joe Louis Walker må bestemt også betegnes som en af de tunge drenge i bluesverdenen. Til december fylder manden 70 år, men inden da skal han forbi Blues Heaven Festival (Næstved får desværre ikke fornøjelsen).

Joe Louis Walker
Foto: Joe Del Tufo

Også Joe Louis Walker er BMA-aktuel. Trio-albummet Journeys to the heart of the blues, som han har udsendt sammen med Bruce Katz og Giles Robson, er nomineret i to kategorier, og dermed når Walker op på svimlende 55 BMA-nomineringer!

Journeys to the heart of the blues er en akustisk affære, men mon ikke Blues Heaven skal forvente elektrisk, soul- og rock-influeret blues som den, Joe Louis Walker er kendt for? 25 album indeholder diskografien på hans hjemmeside, så der er et stort katalog af sange, som han kan plukke fra.

Anmelderros

Chris Cain

Amerikanske Chris Cain vendte i 2017 efter mange års pladepause tilbage med albummet, der blot bærer titlen Chris Cain. På pladen medvirker blandt andre Kid Andersen og Nancy Wright, og den høstede både anmelderros og en BMA-nominering.

Chris Cain er multiinstrumentalist, men guitaren er hans foretrukne håndvåben. B.B. King er hans primære inspirationskilde, og selv lovprises Chris Cain af folk som Joe Bonamassa.

Vil man høre Chris Cain, skal man til Frederikshavn, for Cain spiller ikke på Blues Paradise i Næstved.

Internetfænomen

Det store samtaleemne på Blues Heaven i 2017 var den dengang kun tolvårige Toby Lee (læs her). Det unge, engelske internetfænomen jammede med John Németh, Ronnie Baker Brooks og Sugaray Rayford på festivalen og delte scene med Kilborn Alley Blues Band, Mike Ledbetter og Wee Willie Walker på den nærliggende Freddy’s Bar (læs Bluesnews.dk’s anmeldelse af Blues Heaven 2017 her).

Toby Lee
Foto: Frank Nielsen

Sidste år var Toby Lee atter i Frederikshavn for bl.a. at jamme med Buddy Guy, og i år kommer han så for første gang med sit eget Toby Lee Blues Band. Det seks mand store orkester har i forgrunden sangerinden Valerie Vet, mens Toby Lee primært holder sig til guitaren.

Toby Lee har udgivet ep’en 10 og er p.t. i gang med en crowdfunding-kampagne, der skal finansiere det kommende fuldlængde-album, 14.

The Toby Lee Blues Band spiller kun i Frederikshavn.

Bunkevis af priser

Thornetta Davis
Foto: Marty Richard

Thornetta Davis er måske ikke et navn, der får så mange klokker til at ringe i Danmark, men hjemme i Detroit har hun vundet bunkevis af priser og er officielt kåret som ”Detroit’s Queen of the Blues”.

Hun har optrådt sammen med Bonnie Raitt og Katie Webster, og hun var mangeårig backing-vokalist for Kid Rock.

Thornetta Davis debuterede som solist i 1996 med Sunday morning music. Hendes seneste udgivelse i eget navn er den meget velanmeldte og prisbelønnede Honest woman (2016), og så er hun featured sangerinde på 2018-albummet Loves makes a woman med jump blues-bandet The Knickerbocker All-Stars fra Rhode Island.

Programmet for Blues Heaven er endnu ikke færdiglagt, og Peter Astrup Blues Productions lover, at tre yderligere navne vil komme til.