Gnistrende Texas guitar-blues med Alan Haynes og Ole Frimer i Vollsmose Kulturhus.

HaynesFrimer.PresseAf Peter Widmer.

Den står på gnistrende Texas guitar-blues med toptunet backing, når den amerikanske blues-guitarist Alan Haynes krydser klinger med sin danske kollega Ole Frimer og ”backes” af en af Danmarks bedste rytmesektioner – Jesper Bylling på bas og Claus Daugaard på trommer. Alan Haynes og Ole Frimer Trio kan opleves i Vollsmose Kulturhus torsdag den 25. september 2014, kl. 20 – 22. Billetter i forsalg på Kulturhusets hjemmeside til 40 kr., eller til 50 kr. i døren. Der er adgang for publikum fra kl. 19:30.

Blues-guitaristen og sangeren Alan Haynes fra musikbyen Austin i den amerikanske delstat Texas har en lang musiker-karriere bag sig. Dog er det kun i begrænset omfang, at hans respekterede guitarspil kan høres på vinyl eller på cd. EP’en ”Seventh Son” udkom i 1984, men faktisk er det kun blevet til to fuldlængdeudgivelser i eget navn, nemlig ”Wishing Well” fra 1994 og den fine ”Live at he Big Easy” fra 2002. Desuden er der Jim Suhler & Alan Haynes-projektet “Live at the Blue Cat Blues” fra år 2000, men dét er så dét. Til gengæld kan Alan Haynes´ guitarspil høres på andres udgivelser. Blandt andet på cd’en ”Gulf Coast Blues” med salig ”Uncle” John Turner – superguitaristen Johnny Winters trommeslager gennem mange år. Her medvirker også Johnny Winter. ”

Men nu er det altså Alan Haynes og Ole Frimer Trio, der slår de musikalske pjalter sammen. Deres efterårsturné 2014 har været planlagt længe, og allerede i februar i år udtalte Ole Frimer følgende om sin texanske sparringspartner:

”Alan er en fænomenal bluesguitarist, det ved de fleste blueskendere her til lands. Vi er vant til at høre ham med sin trio hvor han hovedsagelig fokuserer på guitarspillet, men Alan er også en fremragende bluessanger og backingguitarist. Med andre ord en helstøbt musiker i mesterklassen. I Haynes-Frimer projektet vil der, udover guitarspillet, også være fokus på sangene og på sammenspillet, så flere af Alans kvaliteter kommer til at folde sig ud hér. Alan og jeg har en del fælles referencer, hvoraf den vigtigste nok er Johnny Winter, hvilket gør sammenspillet mellem os ubesværet og med gensidig forståelse, og så er han jo en sympatisk og omgængelig fyr som jeg glæder mig rigtig meget til at turnere med.”

Den århusianske guitarist, sanger, komponist og orkesterleder Ole Frimer er et af de mest velanskrevne og veletablerede navne på den danske blues-musikscene. Med en fortid i legendariske Blue Junction og efter et tæt samarbejde med Peter Thorup, dannede Ole Frimer Ole Frimer Trio i selskab med to topklasse-musikere. Ole Frimer Trio er i dag et af de mest efterspurgte musiknavne i Danmark, når det gælder det blå univers, med adskillige koncerter bag sig på prominente scener. Ole Frimer, der altid har været inspireret af Texas blues, spiller guitar uden plekter – ”flesh to strings” – og har som guitarist været skoledannende. Tilmed er Ole Frimer i besiddelse af en garvet blues-stemme.

Hertil kommer bassisten Jesper Bylling, som tidligere har spillet med blandt andre Johnny Madsen, Rock Nalle og Allan Olsen. Desuden spiller Jesper Bylling sammen med Claus Daugaard i Ole Frimer Band, der desuden tæller orgel-fænomenet Palle Hjort. Jesper Bylling er en nutidig, bredspektret og virtuos bassist med en egen tone og en ofte lyrisk tilgang til musikken. Sidst, men ikke mindst, er der den bundsolide trommeslager Claus Daugaard, som er en af Danmarks absolut bedste og mest erfarne janitsharer, med en fortid i Blue Junction. Claus Daugaard spiller også i det banebrydende blues-orkester Shades of Blue.

Ole Frimer Trio er kendt for virkelig at levere varen hver eneste gang, de giver koncert, og med Alan Haynes som medmusiker er der dømt gnistrende Texas guitar-blues med toptunet backing, når disse fire fremragende musikere træder op i Vollsmose Kulturhus.

Koncerten er støttet af Odense Musikudvalg og Statens Kunstråd.

Læs mere på Vollsmose Kulturhus hjemmeside.